Είστε εδώ: ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ > ΝΕΑ > 查看详情

Ενίσχυση των ανταλλαγών μεταξύ Κίνας και Ισπανίας

  • πηγή:China Greece Times
  • ημερομηνία έκδοσης:2018-12-01 20:40:23
  • Προβολές:
  • 754


Νέα ύψη αγγίζουν οι σχέσεις Κίνας και Ισπανίας μετά την επίσημη επίσκεψη του Κινέζου Προέδρου Σι Τζινπίνγκ και της συζύγου του κα. Πενγκ Λιγιουάν στην Ευρωπαϊκή χώρα στις 28 Νοεμβρίου 2018. Ο Κινέζος Πρόεδρος πραγματοποίησε τη συγκεκριμένη επίσκεψη στο πλαίσιο της τρέχουσας περιοδείας του στην Ευρώπη και τη Λατινική Αμερική με τελικό προορισμό το Μπουένος Άιρες της Αργεντινής, όπου θα λάβει μέρος στην 13η Σύνοδο της «Ομάδας των 20». 
Η συγκεκριμένη επίσκεψη στην Ισπανία σηματοδοτεί την πρώτη επίσκεψη Κινέζου επικεφαλής στην χώρα τα τελευταία 13 χρόνια και -δεδομένων των εξαιρετικών σχέσεων μεταξύ Κίνας και Ισπανίας-, οι συζητήσεις ήταν ιδιαίτερα καρποφόρες. Ο Κινέζος Πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ κάλεσε τις ισπανικές εταιρίες να αξιοποιήσουν την δημόσια πλατφόρμα της Διεθνούς Έκθεσης Εισαγωγών της Κίνας για να κερδίσουν περισσότερες επιχειρηματικές ευκαιρίες και να προωθήσουν τους οικονομικούς και εμπορικούς δεσμούς μεταξύ των δύο χωρών. 
Aνέφερε επίσης ότι η συνεργασία των δύο χωρών θα συμβάλει στην προώθηση της διασυνδεσιμότητας μεταξύ Ασίας και Ευρώπης και θα ενισχύσει την παγκόσμια οικονομία, αναπτύσσοντάς την με έναν πιο ανοιχτό, συνολικό και ισορροπημένο τρόπο. Τόνισε δε ότι οι αμοιβαίες προσπάθειες των εταιριών και των επιχειρηματικών κοινωνιών από τις δύο χώρες και η αμοιβαίως επωφελής οικονομική και εμπορική συνεργασία θα ανοίξουν ένα νέο κεφάλαιο, φέρνοντας περισσότερα οφέλη στους λαούς των δύο χωρών. 
Από τη μεριά της Ισπανίας, ο Πρωθυπουργός της Pedro Sanchez, μιλώντας για τις αλλαγές που σημειώνονται σε παγκόσμιο επίπεδο, υπογράμμισε ότι η Ισπανία δίνει όλο και μεγαλύτερη προσοχή στην Ασία και ειδικότερα στην Κίνα, που επιχειρεί περαιτέρω άνοιγμα στον κόσμο. 
Σημειώνοντας ότι η Κίνα αποτελεί σημαντικό εμπορικό συνεταίρο της Ισπανίας και έναν από τους πιο σημαντικούς προορισμούς εξαγωγών, η ισπανική κυβέρνηση στηρίζει την οικονομική, εμπορική και επενδυτική συνεργασία με την Κίνα. 
Αξίζει να σημειωθεί ότι πρόσφατα ιδρύθηκε Συμβουλευτική Επιχειρηματική Επιτροπή μεταξύ Κίνας και Ισπανίας, η οποία αποτελεί μια σημαντική πλατφόρμα για την εμβάθυνση των διμερών οικονομικών και εμπορικών δεσμών και έναν τρόπο συνεργασίας, με τον οποίο μπορούν οι δύο χώρες να συμπληρώνουν τα πλεονεκτήματά τους. 
Η κα. Πενγκ Λιγιουάν, σύζυγος του Κινέζου Προέδρου είχε κι εκείνη την ευκαιρία να πραγματοποιήσει συναντήσεις και συζητήσεις με την σύζυγο του Ισπανού Πρωθυπουργού, Βασίλισσα Λετίτσια, με την οποία επισκέφθηκαν το Teatro Real (Βασιλικό Θέατρο) στο κέντρο της Μαδρίτης. 
Με την ευκαιρία της επίσκεψης, η κα Πενγκ Λιγιουάν τόνισε τη σπουδαιότητα της επέκτασης της συνεργασίας και στον τομέα της τέχνης και του πολιτισμού, έτσι ώστε να οικοδομηθεί μια βαθιά φιλία μεταξύ των λαών των δύο χωρών.