Είστε εδώ: ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ > ΝΕΑ > 查看详情

Διαφύλαξη του ελεύθερου εμπορίου μέσω της Συνόδου των 20

  • πηγή:China Greece Times
  • ημερομηνία έκδοσης:2018-12-01 20:39:56
  • Προβολές:
  • 670


Την αναγκαιότητα για ενίσχυση και διαφύλαξη του ελεύθερου εμπορίου σε μια περίοδο που η οικονομική παγκοσμιοποίηση κερδίζει όλο και μεγαλύτερο έδαφος, τόνισε ο εκπρόσωπος τύπου του Υπουργείου Οικονομικών της Κίνας. Ο κος Gao Feng, κάλεσε –εν όψει του επερχόμενου Συνεδρίου G20 στην Αργεντινή- όλες τις χώρες – μέλη του να εργαστούν σκληρά και να προσπαθήσουν για την οικοδόμηση μιας καινοτόμας, συνολικής και ανοιχτής παγκόσμιας οικονομίας. 
Σχολιάζοντας την αύξηση του προστατευτισμού και την απειλή του μονομερισμού, που προκαλούν αβεβαιότητα στην ανάπτυξη της παγκόσμιας οικονομίας, ζήτησε από όλα τα μέλη της Ομάδας των 20 να συμβάλουν στην καταπολέμηση αυτών των ζητημάτων και να προωθήσουν την θετική και πραγματιστική οικονομία. 
Το Συνέδριο των G20 θα αποτελέσει μια εξαιρετική ευκαιρία για τη συζήτηση και την αναζήτηση τρόπων επίλυσης των προβλημάτων, ενώ θα δώσει τη δυνατότητα για περαιτέρω επαφές και συνεργασίες μεταξύ των χωρών. Αναφερόμενος ακόμη στην οικονομική και εμπορική διαμάχη Κίνας και ΗΠΑ, σημείωσε ότι οι ομάδες διαπραγματεύσεων και των δύο χωρών βρίσκονται σε συνεχή επικοινωνία έτσι ώστε να προωθήσουν την εφαρμογή της συναίνεσης, που πραγματοποιήθηκε από τους προέδρους των δύο χωρών. 
Η Κίνα είναι πολύ πρόθυμη να συνεργαστεί με την Αργεντινή και τις κυβερνήσεις των άλλων χωρών έτσι ώστε να ενισχυθούν οι ανταλλαγές στο εμπόριο και τις επενδύσεις, κρατώντας την αγορά ανοιχτή και εξερευνώντας νέους οδηγούς ανάπτυξης. 
Αξίζει να σημειωθεί ότι η Σύνοδος των G20, ιδρύθηκε το 1999 με σκοπό τη μελέτη, την αναθεώρηση και την προώθηση της συζήτησης υψηλού επιπέδου για θέματα πολιτικής, που αφορούν την στήριξη της διεθνούς χρηματοπιστωτικής σταθερότητας. Επιδιώκει επίσης να αντιμετωπίσει ζητήματα που υπερβαίνουν τις αρμοδιότητες του κάθε οργανισμού ξεχωριστά. 
Συλλογικά, οι οικονομίες της G20 αντιπροσωπεύουν περίπου το 85% του ακαθάριστου προϊόντος παγκοσμίως (GWP), το 80% του παγκόσμιου εμπορίου και τα δύο τρίτα του παγκόσμιου πληθυσμού. Έτσι, τα αποτελέσματα που προκύπτουν από τη Συνεδρίαση σε ετήσια βάση εγείρουν υψηλό ενδιαφέον κι είναι ιδιαίτερα σημαντικά για όλο τον κόσμο.