Είστε εδώ: ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ > ΝΕΑ > 查看详情

Σινο - Σιγκαπουριανή βιβλιοθήκη ανοίγει στην Τιαντζίν

  • πηγή:China Greece Times
  • ημερομηνία έκδοσης:2018-11-24 21:51:55
  • Προβολές:
  • 970


   Κίνα και Σιγκαπούρη συνεργάστηκαν για τη δημιουργία της Σινο - Σιγκαπουριανής Βιβλιοθήκης «Φιλίας», η οποία άνοιξε για το κοινό στις 18 Νοεμβρίου 2018 στο Δήμο Tianjin της βόρειας Κίνας. Η Βιβλιοθήκη έχει 6 συνολικά ορόφους και καλύπτει μια έκταση 67,000 τετραγωνικών μέτρων, ενώ τώρα φιλοξενεί περίπου 35,000 βιβλία. Στο μέλλον αυτός ο αριθμός αναμένεται να αυξηθεί σημαντικά, καθώς θα περιέχει 1,5 εκατομμύριο βιβλία και 1 εκατομμύριο ιστορικά αρχεία, όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο Xu Jiangtao, επικεφαλής του τμήματος διαχείρισης των βιβλίων στην βιβλιοθήκη. 
Η Σινο - Σιγκαπουριανή Βιβλιοθήκη θα αποτελέσει σπουδαίο σημείο ενδιαφέροντος καθώς σε έναν χώρο της αναπαρίσταται ένα αρχαίο δωμάτιο βιβλίων, όπου φυλάσσεται ένα πλήρες αντίγραφο του “Siku Quanshu” ή αλλιώς “Πλήρης Βιβλιοθήκη σε τέσσερα κεφάλαια”, η οποία θεωρείται ότι είναι η μεγαλύτερη εγκυκλοπαίδεια της Κίνας που περιέχει Κινεζικά κλασικά κείμενα, ιστορικά, φιλοσοφικά και λογοτεχνικά. Δημιουργήθηκε κατά τη διάρκεια της Δυναστείας Qing και αποτέλεσε σημαντική πρωτοβουλία του διανοούμενου Αυτοκράτορα Qianlong, αποτελώντας μέχρι και σήμερα τη μεγαλύτερη συλλογή κειμένων της προ - σύγχρονης Κίνας. 
Η σύγχρονη τεχνολογία είναι κι αυτή στην υπηρεσία της Βιβλιοθήκης καθώς ρομπότ είναι εγκατεστημένα σε όλα τα μέρη της για να τοποθετούν τα βιβλία στα ράφια και να βοηθούν τους αναγνώστες να πλοηγηθούν στο χώρο. Οι επισκέπτες έχουν επίσης τη δυνατότητα να δανειστούν βιβλία μέσα από μια πολύ απλή διαδικασία σκαναρίσματος ενός κωδικού QR με το κινητό τους τηλέφωνο. 
Αξίζει να σημειωθεί ότι η βιβλιοθήκη αποτελεί μέρος του προγράμματος Sino-Singapore Tianjin Eco-City, το οποίο εγκαινιάστηκε το 2008 και είναι αποτέλεσμα της συλλογικής συμφωνίας μεταξύ των κυβερνήσεων της Κίνας και της Σιγκαπούρης με σκοπό να ενισχυθεί η περιβαλλοντική προστασία, να συντηρηθούν οι πόροι και να οικοδομηθεί μια αρμονική κοινωνία. 
Εκτός από την οικολογική πολη, υπάρχουν δύο ακόμη πρωτοβουλίες συνεργασίας μεταξύ Κίνας και Σιγκαπούρης: το Βιομηχανικό Πάρκο στη Suzhou στην Επαρχία Jiangsu της ανατολικής Κίνας και ένα διακυβερνητικό πρόγραμμα στο Δήμο Chongqing στην νοτιοδυτική Κίνα. Οι διπλωματικές σχέσεις Κίνας – Σιγκαπούρης ξεκίνησαν επίσημα στις 3 Οκτωβρίου 1990 κι από τότε οι δύο χώρες έχουν διατηρήσει μια μακρά και στενή επαφή.