Είστε εδώ: ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ > ΝΕΑ > 查看详情

Ο Άμλετ στην Κίνα

  • πηγή:China Greece Times
  • ημερομηνία έκδοσης:2018-11-24 21:49:19
  • Προβολές:
  • 871


   Στο Εθνικό Κέντρο Παραστατικών Τεχνών του Πεκίνου θα κάνει πρεμιέρα το νέο θεατρικό έργο Άμλετ στις 28 Νοεμβρίου 2018, σηματοδοτώντας την έναρξη της παγκόσμιας περιοδείας του. 
Το θεατρικό έργο Άμλετ σκηνοθετείται από τον Κινέζο σκηνοθέτη και δραματουργό Li Liuyi, ο οποίος έχει σκηνοθετήσει επίσης πολυάριθμα είδη δράματος με τοπικά χαρακτηριστικά, όπως η Kunqu Opera, η Όπερα του Πεκίνου,  Sichuan Opera, Henan Opera, Pingju Opera, Liu Opera, Liuqin tune και Meihu Opera.
Το έργο ‘Αμλετ είναι η δεύτερη παραγωγή για την οποία ο Li Liuyi συνεργάστηκε με την Εταιρία Royal Shakespeare και σκοπός της είναι η επίτευξη της ισορροπίας μεταξύ των ποιημάτων και του δράματος, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο σκηνοθέτης Li Liuyi. 
Το ρόλο του πρίγκιπα Άμλετ της Δανίας θα ενσαρκώσει ο Hu Jun, ενώ το ρόλο του Κλαούντιο και του φαντάσματος του νεκρού βασιλέα θα παίξει ο Pu Cunxin, βετεράνος θεατρικός ηθοποιός, που έχει παίξει στα περισσότερα θεατρικά έργα του Shakespeare και τώρα διατελεί και ως Πρόεδρος του Συνδέσμου Θεάτρου της Κίνας. Ο ίδιος σημείωσε ότι «Οι Κινέζοι θα πρέπει να έχουν τη δική τους πρόσληψη στα έργα του Shakespeare. Μια τέτοιου είδους πρόσληψη συνδυάζει τα κείμενα του Shakespeare με το μοναδικό πολιτισμό της Κίνας». 
Ο ‘Άμλετ αποτελεί ένα από τα πιο γνωστά και δημοφιλή έργα του Ουίλιαμ Σαίξπηρ, ανήκει στο είδος της τραγωδίας και η παλαιότερη καταγεγραμμένη παρουσίαση του έργου χρονολογείται τον Ιούλιο του 1602.