Είστε εδώ: ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ > ΝΕΑ > 查看详情

Ευρήματα από την Εποχή του Χαλκού στην βορειοανατολική Κίνα

  • πηγή:China Greece Times
  • ημερομηνία έκδοσης:2018-11-24 21:48:39
  • Προβολές:
  • 876


   Στην Επαρχία Jilin της βορειοανατολικής Κίνας ανακαλύφθηκαν αντικείμενα που χρονολογούνται από την Εποχή του Χαλκού. Ανάμεσα στα ευρήματα ήταν μια πέτρινη αξίνα μήκους 43 εκατοστών και βάρους 5.3 κιλών, η οποία αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες πέτρινες αξίνες που ανακαλύφθηκαν ποτέ στην Κίνα. 
   Σύμφωνα με τον Zhang Fuyou, έναν από τους ερευνητές από το Επαρχιακό Ερευνητικό Ινστιτούτο Πολιτισμού και Ιστορίας της Jilin, μερικά ακόμη ευρήματα είναι μια μισοτελειωμένη αιχμή ενός βέλους κι ένα gallet, φτιαγμένα κι αυτά από πέτρα. Οι έρευνες πραγματοποιήθηκαν σε έναν λόφο κοντά το χωριό Fenghuangdian στη Dunhua από ερευνητική ομάδα του Ινστιτούτου. 
Οι επιστήμονες υποθέτουν ότι το μέρος αυτό ανήκε σε μια αρχαία εθνοτική ομάδα από την βορειοανατολική Κίνα. Τα ευρήματα αυτά έχουν εξαιρετική ερευνητική αξία και μπορούν να δώσουν πολλές πληροφορίες για την μακρινή αυτή εποχή. Πρόκειται για το διάστημα μεταξύ 2.000-1000 π.Χ., οπότε και αναπτύχθηκαν οι μεταλλουργικές τεχνικές εξόρυξης του χαλκού από φυσικά κοιτάσματα και η ανάμειξή του με άλλα μέταλλα για τη δημιουργία ορείχαλκου.