Είστε εδώ: ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ > ΝΕΑ > 查看详情

Ανακάλυψη τεράστιας ποσότητας νομισμάτων στην Shaanxi

  • πηγή:China Greece Times
  • ημερομηνία έκδοσης:2018-11-24 21:48:05
  • Προβολές:
  • 1200


    Περίπου 100,000 αρχαία νομίσματα συνολικού βάρους 460 κιλών ανακαλύφθηκαν σε εργοτάξιο της περιοχής Baishu της Weinan στην βορειοδυτική Κίνα.     
   Καθώς οι εργαζόμενοι δούλευαν στο συγκεκριμένο χώρο, βρέθηκαν μπροστά σε έναν τεράστιο όγκο αρχαίων νομισμάτων, κάλεσαν την αστυνομία και αμέσως η περιοχή αποκλείστηκε και απομονώθηκε. Πολύ σύντομα, κατέφθασε στο σημείο και ο Πρόεδρος του Γραφείου Πολιτιστικών κειμηλίων της Baishu, Zhao Zhangfeng, ο οποίος ανέφερε ότι τα περισσότερα από τα νομίσματα προέρχονται από τη Δυναστεία Song (960-1279), ενώ κάποια απ’ αυτά χρονολογούνται από τη Δυναστεία Tang (618-907). 
Σύμφωνα με τον Πρόεδρο Zhao Zhangfeng, εκείνη την εποχή δε μπορούσε ο καθένας να διαθέτει τόσο μεγάλη ποσότητα νομισμάτων, παρά μόνο ελάχιστοι προνομιούχοι. Μια πρώτη ανάλυση έδειξε ότι τα νομίσματα αυτά ανήκαν σε μια παλαιού τύπου ιδιωτική τράπεζα, οι εργαζόμενοι της οποίας έθαψαν τα νομίσματα κατά τη διάρκεια των πολέμων. 
Αξίζει να σημειωθεί ότι η Δυναστεία Song ήταν μια από τις μακροβιότερες Δυναστείες στην Κίνα, καθώς ήταν στην εξουσία για 319 χρόνια. Ήταν η πρώτη στην παγκόσμια ιστορία, που εξέδωσε νομίσματα σε όλο το έθνος της και η πρώτη κινεζική κυβέρνηση που καθιέρωσε μόνιμο ναυτικό σώμα. 
Η Δυναστεία Τang προηγήθηκε της Δυναστείας Song και θεωρείται γενικά μια χρυσή εποχή του κινεζικού πολιτισμού, καθώς την περίοδο της εξουσίας της, η έκταση του κράτους είχε αυξηθεί τόσο, που ξεπέρασε κι εκείνη της μεταγενέστερης Δυναστείας των Χαν. Επίσης, ο πληθυσμός της Κίνας εκείνη την περίοδο άγγιξε τα 80 εκατομμύρια, ενώ οι εμπορικές συναλλαγές με τις γειτονικές χώρες σημείωσαν ιδιαίτερη άνοδο. 
Η ανακάλυψη των νομισμάτων αναμένεται να δώσει πολλές πληροφορίες όσον αφορά τις εμπορικές συναλλαγές της εποχής και  περισσότερο φως στη «Χρυσή Εποχή» της Δυναστείας.