Είστε εδώ: ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ > ΝΕΑ > 查看详情

To πρώτο υπόγειο ξενοδοχείο παγκοσμίως άνοιξε στη Σαγκάη

  • πηγή:China Greece Times
  • ημερομηνία έκδοσης:2018-11-24 21:44:20
  • Προβολές:
  • 881


   Για μια ακόμη φορά εντυπωσιάζει η Κίνα με τη δημιουργία του πρώτου υπόγειου υπερπολυτελούς ξενοδοχείου παγκοσμίως, που αναμένεται να ικανοποιήσει και τους πιο απαιτητικούς. Πρόκειται για το πέντε αστέρων ξενοδοχείο, που χτίστηκε σε έναν εγκαταλελειμμένο χώρο, -που λειτουργούσε στο παρελθόν ως λατομείο- και βρίσκεται 80 μέτρα κάτω από την επιφάνεια του εδάφους. 
Το εντυπωσιακό αυτό ξενοδοχείο διαθέτει 18 ορόφους, με τους 16 απ’ αυτούς να είναι υπόγειοι και τους 2 να είναι εντελώς κάτω από την επιφάνεια του νερού και μέσα στο ενυδρείο του ξενοδοχείου, που βρίσκεται σε βάθος δέκα μέτρων. Το InterContinental Shanghai Wonderland- όπως ονομάστηκε το ξενοδοχείο- έχει 336 δωμάτια και σουίτες, με θέα στον μαγευτικό καταρράκτη και τους απότομους βράχους, που θυμίζουν γκρεμούς. Τα μπαλκόνια κάθε δωματίου στους 16 ορόφους έχουν στρογγυλό σχήμα για να προσφέρουν πανοραμική θέα και είναι ειδικά σχεδιασμένα για να επιτυγχάνουν την καλύτερη δυνατή θέαση του τοπίου. 
Την ίδια συναρπαστική θέα έχουν και τα δωμάτια που βρίσκονται στους δύο ορόφους κάτω από την επιφάνεια του νερού. Είναι κυριολεκτικά βυθισμένα κάτω από το νερό στο 10  μέτρων ενυδρείο, κάνοντας το όνειρο των επισκεπτών να «κοιμηθούν ανάμεσα στα ψάρια», πραγματικότητα. Μοναδικής ομορφιάς είναι η τεράστια γυάλινη κολώνα, που χωρίζει στα δύο το κέντρο του ξενοδοχείου και αποτελεί έναν γιγάντιο τεχνητό καταρράκτη, που καταλήγει στην πισίνα στο κάτω μέρος. Κάτω από την λίμνη υπάρχουν δύο ακόμα όροφοι, που στεγάζουν ξενώνες και ένα εστιατόριο, καθώς και ένα γυμναστήριο και μια πισίνα. 
Οι παροχές του ξενοδοχείου δεν περιορίζονται όμως σε αυτά, αλλά οι επισκέπτες του θα έχουν και τη δυνατότητα να βιώσουν την εμπειρία του bungee jumping και της αναρρίχησης στο μοναδικό τοπίο, που προσφέρεται στο πολυτελές θέρετρο. Η εμπειρία από τη διαμονή σε αυτό το ξενοδοχείο αναμένεται να είναι μοναδική, ενώ το σχέδιο του «αντεστραμμένου ουρανού», που χαρακτηρίζει την κατασκευή, είναι ένα επαναστατικό αρχιτεκτονικό σχέδιο, που θα εμπνεύσει και επόμενες κατασκευές. 
Χτισμένο κοντά στο Sheshan Mountain National Forest Park και στους Βοτανικούς Κήπους του Chenshan Mountain, απέχει μόλις 30 χιλιόμετρα από το κέντρο της Σαγκάης, την μητρόπολη της ανατολικής Κίνας. Η πρόσβαση στο ξενοδοχείο είναι ιδιαίτερη εύκολη καθώς είναι πολύ κοντά στο Αεροδρόμιο Hongqiao και σε διάσημους τουριστικούς προορισμούς της περιοχής. 
Η κατασκευή αυτού το μεγαλόπνοου έργου απαίτησε περίπου 10 χρόνια εντατικών εργασιών και τη συμβολή περισσότερων από 5000 αρχιτεκτόνων, μηχανικών, σχεδιαστών και εργατικού προσωπικού. Δεν ήταν λίγες οι προκλήσεις που έπρεπε να αντιμετωπίσουν καθ’ όλη τη διάρκεια των εργασιών, αν αναλογιστεί κανείς ότι χτίστηκε κάτω από την επιφάνεια του εδάφους. Μερικές απ’ αυτές ήταν το δίκτυο αποχέτευσης, η μεταφορά των οικοδομικών υλικών, η λήψη μέτρων για φυσικές καταστροφές και πολλά άλλα. 
Το InterContinental Shanghai Wonderland σχεδιάστηκε από τους αρχιτέκτονες που είχαν σχεδιάσει και το Burj Al Arab στο Dubai ή τον «Πύργο των Αράβων», όπως είναι ευρέως γνωστό. Πρόκειται για ένα εξαιρετικά πρωτότυπο και πολυτελές ξενοδοχείο, ύψους 321 μέτρων, που αποτελεί το τέταρτο υψηλότερο ξενοδοχείο του κόσμου. Είναι κατασκευασμένο πάνω σε μια τεχνητή νήσο και έχει χαρακτηριστικό σχήμα ιστίου.
Το υπόγειο ξενοδοχείο αποτελεί επίσης σημαντικό δείγμα «καθαρής ενέργειας», καθώς όλο το κτίριο τροφοδοτείται με ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Γεωθερμικές γεννήτριες παρέχουν το μεγαλύτερο όγκο ενέργειας, ενώ ηλιακές πλάκες καλύπτουν το υπόλοιπο μέρος. Όλος ο σχεδιασμός αποτελεί εξαιρετικό δείγμα εξοικονόμησης ενέργειας, ενώ αντικατοπτρίζει τον γενικότερο στόχο της Κίνας και της Σαγκάης για ανάπτυξη των καθαρών ενεργειακών πηγών και της πράσινης ενέργειας. Η περαιτέρω εναρμόνιση του κτιρίου με το φυσικό του περιβάλλον επιτυγχάνεται και με την ύπαρξη πρασινάδας στην οροφή του κτιρίου, η οποία ενδυναμώνει ακόμα περισσότερο το φυσικό τοπίο. 
   Σύμφωνα με το Πρακτορείο Xinhua, το πρώτο υπόγειο ξενοδοχείο ξεκίνησε τη λειτουργία του στις 20 Νοεμβρίου κι ήταν από πολύ καιρό πριν πλήρες, όσον αφορά τις κρατήσεις για την πρώτη μέρα λειτουργίας του. Η επιτυχία του ξενοδοχείου αναμένεται να είναι τεράστια και να προσελκύσει πλήθος επισκεπτών τόσο από την Κίνα όσο και από το εξωτερικό. Η Σαγκάη αποτελεί σπουδαίο πολιτιστικό, εμπορικό και οικονομικό κέντρο της Κίνας και κάθε χρόνο εκατομμύρια επισκέπτες την επιλέγουν τόσο για ταξίδια  αναψυχής όσο και για εμπορικές συναλλαγές.