Είστε εδώ: ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ > ΝΕΑ > 查看详情

To πρώτο Ινστιτούτο του Κομφούκιου στην Τυνησία

  • πηγή:China Greece Times
  • ημερομηνία έκδοσης:2018-11-24 21:41:56
  • Προβολές:
  • 918


   Το πρώτο Ινστιτούτο του Κομφούκιου στην Τυνησία, παρουσίασαν ο Κινέζος Πρέσβης στην Τυνησία, Wang Wenbin και η Πρόεδρος του Πανεπιστημίου της Καρχηδόνας Olfa Ben Ouda, την Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2018. Η πρώτη αίθουσα διδασκαλίας της κινεζικής γλώσσας, υπό την διεύθυνση του Ινστιτούτου του Κομφούκιου, άνοιξε στο Ανώτατο Ινστιτούτο Γλωσσών του Πανεπιστημίου της Τύνιδας, πρωτεύουσας της Τυνησίας. 
Το Ινστιτούτο θα είναι ανοιχτό σε όλους τους μαθητές και σπουδαστές της χώρας, στους ερευνητές, καθώς και στο ευρύ κοινό, ενώ όπως τόνισε ο Διευθυντής του Ινστιτούτου του Κομφούκιου στην Τυνησία, Xu Rixuan, «O απόλυτος στόχος μας είναι να διδαχτεί η κινεζική γλώσσα, να εκπαιδευτούν οι καθηγητές σε αυτήν και να προωθηθούν οι πολιτιστικές και ακαδημαϊκές ανταλλαγές μεταξύ Τυνησίας και Κίνας». 
Η υλοποίηση και ο σχεδιασμός της διδασκαλίας της κινεζικής γλώσσας στο Ανώτατο Ινστιτούτο Γλωσσών δεν ήταν μια εύκολη διαδικασία, καθώς, όπως ανέφερε η Πρόεδρος του Πανεπιστημίου της Καρχηδόνας «Εργαζόμαστε σε αυτό το πρόγραμμα εδώ και πολλά χρόνια και η υλοποίησή του είναι αποτέλεσμα της συνεργασίας μας με την Κίνα, που είναι πολύτιμη συνεργάτης μας. Έχουμε βέβαια κλασικούς συνεργάτες, αλλά είναι σημαντικό για ‘μας να ανοίγουμε νέους ορίζοντες, διότι ξέρουμε ότι οι εμπειρίες μας με τους Κινέζους είναι ιδιαίτερα επιτυχημένες και μπορούμε να ενισχύσουμε τη διασύνδεση σε τομείς, όπως η διδασκαλία γλωσσών, η έρευνα και άλλα εκπαιδευτικά προγράμματα. Το Ινστιτούτο θα δώσει την ευκαιρία στους Τυνήσιους να μάθουν καλύτερα τον πολιτισμό και την παράδοση της Κίνας, παράλληλα με την διευκόλυνση της δημιουργίας ερευνητικών, επιστημονικών και άλλων εκπαιδευτικών προγραμμάτων». 
Μιλώντας για τα Ινστιτούτα του Κομφούκιου και την ιδιαίτερη συμβολή τους στην εκμάθηση της κινεζικής γλώσσας ανά τον κόσμο, ο Πρέσβης της Κίνας στην Τυνησία, ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «Τα Ινστιτούτα του Κομφούκιου έχουν γίνει μια πλατφόρμα αναζήτησης του κινεζικού πολιτισμού ανά τον κόσμο. Χάρη στην κοινή προσπάθεια της Κίνας και της Τυνησίας, δημιουργήθηκε το Ινστιτούτο του Κομφούκιου στη χώρα, το οποίο θα δώσει περαιτέρω ώθηση στη συνεργασία των δύο χωρών». 
Αξίζει να σημειωθεί ότι το Ινστιτούτο του Κομφούκιου είναι ένας μη κερδοσκοπικός δημόσιος εκπαιδευτικός οργανισμός και αποτελεί τμήμα του Υπουργείου Παιδείας της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας. Σκοπός αυτού του οργανισμού είναι η προώθηση της κινεζικής γλώσσας, του κινεζικού πολιτισμού και η στήριξη της διδασκαλίας της κινεζικής γλώσσας στο εξωτερικό. 
Το πρόγραμμα του Ινστιτούτου του Κομφούκιου ξεκίνησε το 2004 και από τότε τα διάφορα ινστιτούτα συνεργάζονται με τοπικά κολέγια και πανεπιστήμια σε όλο τον κόσμο. Το πρώτο Ινστιτούτο του Κομφούκιο εγκαινιάστηκε στις 21 Νοεμβρίου το 2004 στη Σεούλ, της Νότιας Κορέας. Το Υπουργείο Παιδείας της Κίνας στοχεύει να έχει δημιουργήσει 1000 Ινστιτούτα του Κομφούκιου μέχρι το 2020 με πάνω από 100 εκατομμύρια μαθητές να έχουν διδαχτεί την κινεζική γλώσσα. 
                                                                                                                                                                                                                                                            (Ελένη Μπίλια)