Είστε εδώ: ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ > ΝΕΑ > 查看详情

China-India Youth Dialogue 2018» στην Ινδία

  • πηγή:China Greece Times
  • ημερομηνία έκδοσης:2018-11-24 21:40:15
  • Προβολές:
  • 1004


   Περισσότεροι από 150 συμμετέχοντες από την Κίνα και την Ινδία συναντήθηκαν στην εκδήλωση «China-India Youth Dialogue 2018» που πραγματοποιήθηκε στην πρωτεύουσα της Ινδίας, το Δελχί στις 16 Νοεμβρίου 2018. 
Η συνάντηση, οργανωμένη από κοινού από την Κινεζική Πρεσβεία στην Ινδία και τη Συνομοσπονδία των Αρχηγών της Νεολαίας, προσέφερε μια εξαιρετική πλατφόρμα για την ανταλλαγή απόψεων, την συζήτηση και το διάλογο σε διάφορα θέματα, που αφορούν τα αναδυόμενα ηγετικά μέλη και των δύο χωρών. Είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν και να μάθουν ο ένας τον άλλον μέσα από διαφορετικές δράσεις και συζητήσεις. 
Σκοπός αυτής της διοργάνωσης ήταν η ενίσχυση της αμοιβαίας κατανόησης και φιλίας, η προώθηση των ανταλλαγών μεταξύ των δύο λαών και η επέκταση των πολιτιστικών επαφών και σχέσεών τους. Ακόμη, δόθηκε η ευκαιρία για την ανταλλαγή ιδεών μεταξύ των αναδυόμενων ηγετικών μελών των δύο χωρών, όσον αφορά τους τρόπους με τους οποίους μπορεί να ενισχυθεί η συνεργασία Κίνας και Ινδίας μέσα από τις πρωτοβουλίες τους και την προσπάθειά τους.  
Ο Πρέσβης της Κίνας στην Ινδία Luo Zhaohui, που παρευρέθηκε στην εκδήλωση, ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «Οι δεσμοί Κίνας – Ινδίας έχουν μπει σε μια γρήγορη πορεία ανάπτυξης, ιδιαίτερα μετά την πραγματοποίηση του ανεπίσημου συνεδρίου στην Wuhan της κεντρικής Κίνας τον Απρίλιο του 2018. Οι ισχυρές διμερείς επαφές και η φιλική συνεργασία έχουν προσφέρει μια δυναμική βάση για ευκαιρίες στις ανταλλαγές της νεολαίας».
 Τονίζοντας την ανάγκη για επέκταση της συνεργασίας και σε άλλους τομείς, όπως ο αθλητισμός, ο κινηματογράφος, η εκπαίδευση και η μηχανική, παράλληλα με τις ανταλλαγές μεταξύ των νέων, σημείωσε ότι «Ενθαρρύνουμε περισσότερους Ινδούς φοιτητές να πραγματοποιήσουν σπουδές στην Κίνα και περισσότερους Κινέζους να σπουδάσουν στην Ινδία». 
Από την μεριά της Ινδίας, ο Πρωθυπουργός της, Narenda Modi, έστειλε συγχαρητήρια επιστολή στην εκδήλωση αναφέροντας ότι «Ο διάλογος θα παράσχει μια πλατφόρμα για τους νέους των δύο χωρών, η οποία θα δώσει περισσότερη δυναμική στην οικοδόμηση «Ενός Σινικού Τείχους Εμπιστοσύνης και Συνεργασίας» ανάμεσα στην Κίνα και την Ινδία». 
Αξίζει να σημειωθεί ότι οι δύο χώρες καταβάλουν μεγάλες προσπάθειες για την αύξηση της συνεργασίας τους και την εξέλιξη των σχέσεών τους. Από τα τέλη του 1980 έχουν επιτύχει την καθιέρωση των διπλωματικών και οικονομικών δεσμών τους, ενώ το 2008 η Κίνα έγινε ο μεγαλύτερος εμπορικός συνεργάτης της Ινδίας με τις δύο χώρες να έχουν επεκτείνει σημαντικά τις στρατηγικές και διπλωματικές επαφές τους. Το διμερές εμπόριο των δύο χωρών ανέρχεται σε πολλά δισεκατομμύρια το χρόνο με τις αμοιβαίες εισαγωγές και εξαγωγές να αγγίζουν κάθε χρόνο νέα ύψη.  
                                                                                                                                                                                                                          (Ελένη Μπίλια, πηγή στοιχείων: Xinhua)