Είστε εδώ: ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ > ΝΕΑ > 查看详情

Συμμετοχή του Κινέζου Προέδρου Σι Τζινπίνγκ στο 13ο Συνέδριο G20

  • πηγή:China Greece Times
  • ημερομηνία έκδοσης:2018-11-24 21:33:38
  • Προβολές:
  • 560


   Σειρά επίσημων επισκέψεων στην Ισπανία, την Αργεντινή, τον Παναμά και την Πορτογαλία πρόκειται να πραγματοποιήσει ο Κινέζος Πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ από τις 27 Νοεμβρίου έως τις 5 Δεκεμβρίου 2018. 
        Σύμφωνα με ανακοίνωση του Εκπροσώπου Τύπου του Υπουργείου Εξωτερικών της Κίνας, Lu Kang, o Κινέζος Πρόεδρος θα ταξιδέψει στην Ισπανία έπειτα από επίσημη πρόσκληση του King Felipe VI, στην Αργεντινή έπειτα από πρόσκληση του Προέδρου της Mauricio Macri, στον Παναμά μετά από πρόσκληση του Προέδρου του Juan Carlos Varela και στην Πορτογαλία έπειτα από πρόσκληση του Προέδρου της Marcelo Rebelo de Sousa.
  Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του στο εξωτερικό, ο Πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ θα συμμετάσχει στο 13ο Φόρουμ των G20, που θα διεξαχθεί από τις 30 Νοεμβρίου έως την 1η Δεκεμβρίου 2018 στο Μπουένος Άιρες της Αργεντινής. 
Τo Φόρουμ των G20 είναι ένα Διεθνές Συνέδριο για τις κυβερνήσεις και τις ηγεσίες της κεντρικής τράπεζας από τις χώρες της Αργεντινής, της Αυστραλίας, της Βραζιλίας, του Καναδά, της Κίνας, των Ηνωμένων Εθνών, της Γαλλίας, της Γερμανίας κ.α. Ιδρύθηκε το 1999 με σκοπό να παρέχει μια πλατφόρμα συζητήσεων και συνεργασίας σε θέματα που αφορούν την πολιτική και την προώθηση της διεθνούς οικονομικής σταθερότητας. Από το 2011, όλοι οι αρχηγοί των χωρών που ανήκουν στην «Ομάδα των 20», πραγματοποιούν ετήσιες συνεδριάσεις σε διαφορετική χώρα- μέλος, οι οποίες διαρκούν δύο ημέρες και αποφέρουν καρποφόρα αποτελέσματα.