Είστε εδώ: ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ > ΝΕΑ > 查看详情

H αρχαία πόλη της Κίνας, Πινγκγιάο

  • πηγή:China Greece Times
  • ημερομηνία έκδοσης:2018-11-11 00:17:18
  • Προβολές:
  • 1330

Η πόλη Πινγκγιάο, επίσημα ονομαζόμενη και ως Aρχαία Πόλη Πινγκγιάο, είναι ένας οικισμός στην περιοχή Shanxi της Κίνας. Χτίστηκε τον 14ο αιώνα και καταγράφηκε στον Κατάλογο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO το 1997, ως ένα «εξαιρετικά καλοδιατηρημένο δείγμα παραδοσιακής πόλης της εθνότητας Χαν». Είναι ιδιαίτερα γνωστή για τη σπουδαιότητά της στην κινεζική οικονομική ιστορία και για το πολύ καλά διατηρημένο δομικό σύστημα και την αρχιτεκτονική των Δυναστειών Ming και Qing. H Πινγκγιάο έφτασε στο ζενίθ της τον 19ο αιώνα ως το οικονομικό κέντρο της Κίνας, καθώς οι έμποροί της επέκτειναν τις επιχειρήσεις τους σε όλη την χώρα.
H πόλη Πινγκγιάο λειτουργούσε ως οικονομικό κέντρο της ευρύτερης περιοχής από τον 16ο αιώνα μέχρι τα τέλη του 19ου αιώνα, κατά τη διάρκεια της Αυτοκρατορίας Qing. Εκείνη την περίοδο υπήρχαν περισσότερα από 20 οικονομικά ινστιτούτα στην πόλη, αριθμώντας πάνω από τα μισά Ινστιτούτα, που υπήρχαν σε ολόκληρη τη χώρα.
Από τον 15ο αιώνα, γίνονται οργανωμένες αναστηλώσεις και εργασίες συντήρησης στην περιοχή, ενώ η πιο πρόσφατη φάση ανακαίνισης ξεκίνησε το 1979. 
Το 1986, η Κίνα χαρακτήρισε την πόλη Πινγκγιάο ως μια από τις Κινεζικές Ιστορικές και Πολιτιστικές Πόλεις. Περισσότερα από 300 μέρη τόσο μέσα στην πόλη, όσο και κοντά σε αυτήν, έχουν αρχαία απομεινάρια από τις παλαιότερες δυναστείες.
Τα τελευταία χρόνια η πόλη αναπτύσσεται με ταχείς ρυθμούς και υποδέχεται όλο και περισσότερους τουρίστες, γεγονός όμως που μπορεί να απειλήσει την ηρεμία και την ισορροπία της πόλης. Γι’ αυτό το λόγο, οι τοπικές αρχές της περιοχής συνεργάζονται με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Κληρονομιάς, έτσι ώστε να προστατεύσουν την πόλη από την αλλοίωση και την υπερανάπτυξή της.