Είστε εδώ: ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ > ΝΕΑ > 查看详情

Απευθείας πτήση συνδέει την Shenzhen με τη Βιέννη

  • πηγή:China Greece Times
  • ημερομηνία έκδοσης:2018-11-11 00:16:34
  • Προβολές:
  • 1098

Σε μόλις 12 ώρες θα μπορεί κάποιος να ταξιδέψει από την πόλη Shenzhen της επαρχίας Guangdong της νότιας Κίνας στην Βιέννη της Αυστρίας με την νέα απευθείας πτήση, που εγκαινιάστηκε το Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2018.
Η πρώτη πτήση από την κινεζική πόλη πραγματοποιήθηκε με ένα αεροσκάφος τύπου Boeing Dreamliner, το οποίο απογειώθηκε από το Διεθνές Αεροδρόμιο της Shenzhen Βao’an στις 1:30 π.μ. και προσγειώθηκε στο Διεθνές Αεροδρόμιο της Αυστρίας στις 7:50 π.μ. τοπική ώρα.
Η πτήση αυτή πραγματοποιείται από την αεροπορική εταιρία Hainan Airlines και προς το παρόν θα εκτελείται δύο φορές την εβδομάδα, κάθε Πέμπτη και Σάββατο. Η εγκαινίαση της απευθείας πτήσης έχει πολλαπλά οφέλη για τις σχέσεις και τις επαφές των δύο χωρών. Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο Friedrich Stiff, Πρέσβης της Αυστρίας στην Κίνα «υπάρχουν σημαντικές προοπτικές απ’  αυτήν την πτήση, καθώς θα κάνει τις επιχειρηματικές συναλλαγές και τις επιστημονικές και πολιτιστικές επαφές ακόμα πιο εύκολες μεταξύ των δύο χωρών».
Πολλαπλά θα είναι επίσης τα οφέλη και στις σχέσεις Κίνας – Ευρώπης αφού «η εγκαινίαση της νέας πτήσης μεταξύ Shenzhen και Βιέννης έχει αυξήσει τον αριθμό των διεθνών πτήσεων μεταξύ της συγκεκριμένης πόλης και της Ευρώπης, δημιουργώντας μια ισχυρή γέφυρα για την προώθηση του εμπορίου, των πολιτιστικών ανταλλαγών και του τουρισμού ανάμεσα στην Κίνα και την Ευρώπη», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Xu  Jun, Πρόεδρος της Hainan Airlines, στην τελετή εγκαινίασης της απευθείας πτήσης.