Είστε εδώ: ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ > ΝΕΑ > 查看详情

36 αρχαιολογικοί χώροι μετατρέπονται σε κρατικά πάρκα

  • πηγή:China Greece Times
  • ημερομηνία έκδοσης:2018-11-11 00:15:22
  • Προβολές:
  • 1108

36 σπουδαίοι αρχαιολογικοί τόποι έχουν μετατραπεί σε δημόσια πάρκα υπό κρατική προστασία, καλύπτοντας συνολικά 610,000 εκτάρια γης. 
Στον αριθμό αυτό πρόκειται να προστεθούν άλλοι 67 αρχαιολογικοί χώροι, που βρίσκονται προς το παρόν υπό εξέταση, σύμφωνα με ανακοίνωση του Εθνικής Διοίκησης Πολιτιστικής Κληρονομιάς. 
Η μετατροπή των αρχαιολογικών τόπων σε κρατικά πάρκα έχει πολλαπλά οφέλη για τη ζωή και την καθημερινότητα των ανθρώπων, καθώς έχουν ενσωματωθεί καλύτερα στην τοπική ζωή της κοινωνίας. Αποτελούν τοπικά σημεία αναφοράς και προσφέρουν στους κατοίκους των περιοχών μια ευκαιρία να περάσουν δημιουργικά τον ελεύθερο χρόνο τους. 
Απευθύνονται σε όλες τις ηλικίες, καθώς ήδη 22 από τους αρχαιολογικούς χώρους, έχουν εγκαινιάσει δημιουργικά προγράμματα για παιδιά με σκοπό να τα εφοδιάσουν με τη γνώση της προστασίας της πολιτιστικής κληρονομιάς και να τα φέρουν πιο κοντά με το αρχαιολογικό παρελθόν.
Η επίσκεψη στους συγκεκριμένους αρχαιολογικούς χώρους είναι ιδιαίτερα εύκολη και προσιτή, καθώς περισσότεροι από τους μισούς είναι διαθέσιμοι στο κοινό χωρίς καμιά οικονομική επιβάρυνση. Σύμφωνα με έρευνα της Εθνικής Διοίκησης Πολιτιστικής Κληρονομιάς, την τριετία 2014-2016, τα κρατικά πάρκα υποδέχτηκαν 80 εκατομμύρια επισκέπτες.