Είστε εδώ: ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ > ΝΕΑ > 查看详情

Κίνα και Πορτογαλία συμφωνούν για την ενίσχυση της Ευρω-Ασιατικής διασυνδεσιμότητας

  • πηγή:China Greece Times
  • ημερομηνία έκδοσης:2018-11-11 00:07:40
  • Προβολές:
  • 1034

Την ενίσχυση και επέκταση των Ευρω-Ασιατικών σχέσεων στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας «Μια Ζώνη, ένας Δρόμος» συμφώνησαν η Κίνα και η Πορτογαλία μετά την πραγματοποίηση συζητήσεων μεταξύ του Κινέζου Κρατικού Συμβούλου και Υπουργού Εξωτερικών Wang Yi και του Πορτογαλέζου ομολόγου του Augusto Santos Silva.
Ο δύο αρχηγοί συναντήθηκαν στο Πεκίνο, όπου και πραγματοποίησαν συζητήσεις, καταλήγοντας στη συμφωνία για περαιτέρω ενίσχυση των σχέσεων των δύο χωρών, ενδυναμώνοντας έτσι τη συνολική Ευρω-Ασιατική συνεργασία. 
Τόσο η Κίνα όσο και η Πορτογαλία είναι πρόθυμες να συνεργαστούν σε πολλούς και διαφορετικούς τομείς και όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο Κινέζος Υπουργός Εξωτερικών Wang Yi «Η Κίνα δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στην επιθυμία της πορτογαλικής πλευράς για ενδυνάμωση της συνολικής στρατηγικής συνεργασίας και εμβάθυνση της πραγματιστικής συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών. Είναι έτοιμη και πρόθυμη να εργαστεί με την Πορτογαλία για να προετοιμάσει πλήρως τις υψηλού επιπέδου ανταλλαγές μεταξύ των δύο χωρών σ’ ένα νέο στάδιο. Εκτιμά τη στήριξη της Πορτογαλίας στην κινεζική πρωτοβουλία «Μια Ζώνη, Ένας Δρόμος» και ελπίζει να επεκταθεί η αμοιβαίως επωφελής συνεργασία μεταξύ των δύο πλευρών, ενδυναμώνοντας και την διασυνδεσιμότητα μεταξύ της Ασίας και της Ευρώπης».
Η Πορτογαλία από την πλευρά της επιθυμεί να συμμετάσχει ενεργότερα στην κινεζική πρωτοβουλία, καθώς όπως ανέφερε ο Augusto Santos Silva «Η πρωτοβουλία “Μια Ζώνη, Ένας Δρόμος” είναι σε απόλυτη συμφωνία με το στόχο της αύξησης της Ευρω-Ασιατικής διασυνδεσιμότητας. Η Πορτογαλία επιθυμεί να λάβει ενεργό μέρος στην κοινή οικοδόμησή της και να αποτελέσει κεντρικό κόμβο σύνδεσης των ηπειρωτικών και των θαλάσσιων δρόμων μεταξύ των δύο ηπείρων».