Είστε εδώ: ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ > ΝΕΑ > 查看详情

Προσπάθειες για την καταπολέμηση της φτώχειας σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα

  • πηγή:China Greece Times
  • ημερομηνία έκδοσης:2018-11-11 00:06:23
  • Προβολές:
  • 1118

Την εντατικοποίηση των προσπαθειών για την καταπολέμηση της φτώχειας στον προκαθορισμένο χρόνο ανακοίνωσε ο Κινέζος Πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ, στο πλαίσιο της 5ης Εθνικής Ημέρας Καταπολέμησης της Φτώχειας, που εορτάζεται στις 17 Οκτωβρίου κάθε χρόνο. 
Την Εθνική Ημέρα Καταπολέμησης της Φτώχειας σηματοδότησε φέτος η πραγματοποίηση επίσημης συνάντησης με σκοπό να δοθούν συγχαρητήρια σε μέλη και οργανισμούς για την εξαιρετική τους προσπάθεια στην δύσκολη μάχη της εξάλειψης της φτώχειας. 99 μέλη και 40 ινστιτούτα τιμήθηκαν για την συμβολή τους στον απαιτητικό αυτό αγώνα και έλαβαν εύσημα από την κινεζική Κυβέρνηση. 
Στην σύσκεψη αυτή ο Πρόεδρος Σι Τζινπινγκ, παρουσιάζοντας τις οδηγίες για τις εργασίες μείωσης της φτώχειας, τόνισε την αναγκαιότητα της αφοσίωσης στο στόχο εξάλειψης της φτώχειας και στην ενίσχυση των εργασιών, έτσι ώστε να επιτευχθεί η νίκη. Ανέφερε χαρακτηριστικά ότι η Κίνα μειώνει σταδιακά τα επίπεδα της φτώχειας από τότε, που ξεκίνησε η πολιτική της μεταρρύθμισης και του ανοίγματος το 1978. 
Η συνεχής και αδιάκοπη σκληρή δουλειά για 40 ολόκληρα χρόνια έχει βοηθήσει περισσότερους από 700 εκατομμύρια κατοίκους να απομακρυνθούν από τη φτώχεια, σημειώνοντας έτσι θαύματα στην μείωσή της σε παγκόσμια δεδομένα. Οι συνθήκες ακραίας φτώχειας, που επικρατούσαν για χιλιάδες χρόνια στο κινεζικό έθνος είναι πολύ κοντά στην ιστορική επίλυσή τους, με την μάχη εναντίον της φτώχειας να έχει μπει σε ένα κρίσιμο στάδιο. Πλέον, «αυτό που χρειάζεται στο πιο κρίσιμο σημείο είναι η ισχυρή πίστη στην επιτυχία και η αποφασιστικότητα, έτσι ώστε να αντλούμε δύναμη και κουράγιο.
Εφόσον, όλες οι πόλεις και οι υπηρεσίες αναλαμβάνουν ευθύνες και πραγματοποιούν σταθερές εργασίες, τα επιτελεία και ο πληθυσμός στις περιοχές που πλήττονται από τη φτώχεια, προχωρούν αποφασιστικά και εργάζονται ακόμα πιο σκληρά. Εφόσον, όλο το Κόμμα και όλοι οι άνθρωποι από τις διαφορετικές εθνοτικές ομάδες, ενώνονται σαν να είναι ένα, εστιάζουν στο στόχο της ανακούφισης από τη φτώχεια και εργάζονται πιο σκληρά για τη νίκη, είναι σίγουρο ότι θα ανταποκριθούμε στη σκληρή μάχη και θα το επιτύχουμε σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα», δήλωσε χαρακτηριστικά ο  Κινέζος Πρόεδρος.
Τις προτάσεις για την ενίσχυση των εργασιών κατά τη φτώχειας συμπλήρωσε και ο Πρωθυπουργός της Κίνας, Li Keqiang, ο οποίος υπογράμμισε ότι όλες οι περιοχές και τα αρμόδια τμήματα θα πρέπει να εντατικοποιήσουν την στοχευμένη ανακούφιση από τη φτώχεια μέσω της ενοποίησής της με την γενικότερη στρατηγική αγροτικής αναζωογόνησης, προσφέροντας περισσότερη στήριξη στις περιοχές με βαθιά φτώχεια. Ο Πρωθυπουργός κάλεσε επίσης για την εφαρμογή ισχυρότερων μέτρων, έτσι ώστε να βοηθηθούν όλες οι ιδιαίτερες πληθυσμιακές ομάδες σε περιοχές, που βάλλονται από τη φτώχεια. Ζήτησε αυστηρότερη επιτήρηση στη διάθεση των κονδυλίων για την ανακούφιση της φτώχειας και βελτίωση της εφαρμογής και της επίβλεψης των εργασιών. 
Αξίζει να σημειωθεί ότι η Κίνα έχει καταβάλει σπουδαίες προσπάθειες σε αυτόν τον τομέα, ενώ υπολογίζεται ότι μέχρι το τέλος του 2018, θα έχει μειώσει τον φτωχό της πληθυσμό κατά 10 ακόμη εκατομμύρια, με σκοπό να φτάσει στον ανώτερο στόχο της πλήρης εξάλειψης της φτώχειας σε αγροτικές περιοχές μέχρι το 2020. Για το σκοπό αυτό έχει δημιουργηθεί ειδικό τμήμα Κρατικού Συμβουλίου για την Ανακούφιση από τη Φτώχεια και την Ανάπτυξη και όπως δήλωσε ο Πρόεδρός του και μέλος του Πολιτικού Γραφείου της Κεντρικής Επιτροπής  του CPC, Hu Chunhua, «η επίτευξη της νίκης στη μάχη κατά της φτώχειας απαιτεί την αυτοδυναμία και την σκληρή δουλειά, καθώς και την ένωση και τη δημιουργία μιας καλής ατμόσφαιρας, παραμένοντας σταθεροί στην επιδίωξη του κράτους και αναλαμβάνοντας πρωτοβουλίες για την αντιμετώπιση των δυσκολιών».