Είστε εδώ: ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ > ΝΕΑ > 查看详情

Νέοι μετεωρολογικοί σταθμοί στην Νότια Σινική Θάλασσα

  • πηγή:China Greece Times
  • ημερομηνία έκδοσης:2018-11-11 00:01:21
  • Προβολές:
  • 626

Τρεις νέοι μετεωρολογικοί σταθμοί ξεκίνησαν τη λειτουργία τους στους υφάλους των νησιών Νansha, στην Νότια Σινική Θάλασσα, στις 31 Οκτωβρίου 2018. Όπως ανακοίνωσε η China Meteorological Administration σε δελτίο τύπου, οι τρεις νέοι σταθμοί βρίσκονται στους υφάλους Yongshu, Zhubi και Meiji. Σκοπός τους είναι να ενημερώνουν τις αλιευτικές βάρκες και τα πλοία που μεταφέρουν μεγάλα φορτία για τις ακριβείς καιρικές συνθήκες στην περιοχή. 
Έτσι, τα πλοία θα έχουν μια συνεχή και ακριβή ενημέρωση για την κατάσταση του καιρού, ενώ παράλληλα θα προειδοποιούνται για ακραία καιρικά φαινόμενα όπως τυφώνες, καταιγίδες και πυκνή ομίχλη. Ο εξοπλισμός που εγκαταστάθηκε στις τρεις μετεωρολογικούς σταθμούς είναι τελευταίας τεχνολογίας και δίνει τη δυνατότητα 24ωρης παρατήρησης των καιρικών συνθηκών όλης της περιοχής. Πρόκειται για τη θάλασσα του δυτικού Ειρηνικού Ωκεανού και περιλαμβάνει μια έκταση από τη Σιγκαπούρη και τα στενά της Malacca, μέχρι τα στενά της Ταϊβάν. 
Η εγκαινίαση αυτών των νέων μετεωρολογικών σταθμών στην Νότια Σινική Θάλασσα είναι ιδιαίτερα σημαντική καθώς η περιοχή καλύπτει 3,5 εκατομμύρια τετραγωνικά χιλιόμετρα και περίπου το 1/3 της παγκόσμιας ναυσιπλοΐας διέρχεται από τα νερά της. Αναμένεται ότι η παρακολούθηση των καιρικών συνθηκών θα συμβάλει σημαντικά στην πρόληψη και αποφυγή ατυχημάτων, που πολλές φορές αποβαίνουν μοιραία.