Είστε εδώ: ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ > ΝΕΑ > 查看详情

Κατάσχεση 44 τόνων ναρκωτικών από την Κίνα

  • πηγή:China Greece Times
  • ημερομηνία έκδοσης:2018-11-11 00:00:34
  • Προβολές:
  • 750

Τεράστια προσπάθεια καταβάλει η Κίνα για την αντιμετώπιση της παράνομης διακίνησης ναρκωτικών και τον εντοπισμό των εμπλεκόμενων με αυτήν. Η προσπάθεια αυτή αποδίδει καρπούς καθώς το πρώτο ενιάμηνο του 2018, οι αστυνομικές αρχές κατέσχεσαν περίπου 44 τόνους ναρκωτικών, σύμφωνα με ανακοίνωση της Εθνικής Επιτροπής για τον Έλεγχο των Ναρκωτικών. 
Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην πρωτεύουσα της νοτιοδυτικής Επαρχίας Yunnan, Kunming και αφορούσε την καταπολέμηση των ναρκωτικών, η επιτροπή ανακοίνωσε ότι από τον Ιανουάριο έως τον Σεπτέμβριο οι αστυνομικές αρχές προφυλάκισαν περίπου 94,000 υπόπτους, που είχαν εμπλακεί σε συνολικά 78,000 υποθέσεις σχετικές με τα ναρκωτικά.
Μεγάλη πρόοδος έχει επίσης επιτευχθεί στον έλεγχο των ναρκωτικών και την μείωση της παραγωγής τους, καθώς και στον περιορισμό της διακίνησης μέσω των συνόρων. 
Η παράνομη καλλιέργεια και παραγωγή ναρκωτικών ουσιών έχει ελεγχθεί σημαντικά, ενώ συστηματικές προσπάθειες πραγματοποιούνται και για την εξάλειψη των παράνομων χημικών ουσιών, που προστίθενται στα ναρκωτικά και έχουν ψυχοδραστικά συστατικά. Οι ουσίες αυτές χρησιμοποιούνται σε κάποιες περιπτώσεις και για θεραπευτικούς σκοπούς αλλά στην περίπτωση των ναρκωτικών, ο μόνος σκοπός τους είναι η αύξηση του εθισμού και της εξάρτησης. 
Παράλληλα με την εκστρατεία εντοπισμού των υπευθύνων για παράνομη διακίνηση ναρκωτικών και εξάλειψη των παραγωγικών μονάδων, η Κίνα έχει αναλάβει πρωτοβουλίες και για την επανένταξη των χρηστών ναρκωτικών ουσιών στην κοινωνία. Μέσα από προγράμματα στήριξης και ενημέρωσης, οι αρχές της Κίνας επιδιώκουν την απεξάρτηση όλο και περισσότερων ανθρώπων από τα ναρκωτικά, με απώτατο σκοπό την εξάλειψη του φαινομένου. 
Η πρόοδος είναι μεγάλη καθώς 1,88 εκατομμύρια πρώην χρήστες ναρκωτικών, κατάφεραν να μην υποτροπιάσουν από τη στιγμή που απεξαρτήθηκαν από τις εθιστικές αυτές ουσίες και να επανενταχθούν επιτυχώς στην κοινωνία. Σημαντικό είναι το γεγονός ότι η αύξηση του αριθμού των ατόμων που κατάφεραν να απεξαρτηθούν, έφτασε το 12,9 %, σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος, δίνοντας έτσι περαιτέρω ώθηση στην διαδικασία καταπολέμησης των ναρκωτικών.