Είστε εδώ: ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ > ΝΕΑ > 查看详情

Νέα νανοτσίπ εντοπίζουν επικίνδυνες ουσίες σε 30 δευτερόλεπτα

  • πηγή:China Greece Times
  • ημερομηνία έκδοσης:2018-11-10 23:59:38
  • Προβολές:
  • 675

Νανοτσίπ με τη δυνατότητα εντοπισμού επιβλαβών για την υγεία ουσιών, δημιούργησε το Κινεζικό Πανεπιστήμιο του Χονγκ Κονγκ, σύμφωνα με δημοσίευμα της Chinanews.com. Η νέα αυτή τεχνολογία, κάνοντας χρήση της ειδικής φασματοσκοπικής τεχνικής Ράμαν (μια τεχνική που εφαρμόζεται για την έρευνα και τη μελέτη στοιχείων και πληροφοριών, που αφορούν τη δομή των μορίων, των ιόντων και των κρυστάλλων) δίνει τη δυνατότητα ανίχνευσης επικίνδυνων ουσιών, σε ένα ποσοστό ακρίβειας, που φτάνει το 90%, σύμφωνα με τον Ye Xingquan, διδακτορικό φοιτητή στο τμήμα φυσικής του Κινεζικού Πανεπιστημίου. 
Η τιμή του νέου νανοτσίπ είναι η μισή από την τιμή του προγενέστερού του, ενώ μπορεί να εγκατασταθεί ακόμα και σε μικρές συσκευές, όπως ένα κινητό τηλέφωνο, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα να το μεταφέρει κάποιος πάντα μαζί του. 
Η παραγωγή του δεν είναι απαιτητική αλλά χρειάζεται μόλις 6 ώρες για να ολοκληρωθεί, ενώ αναμένεται ότι θα κυκλοφορήσει στην αγορά τον επόμενο χρόνο. 
Το νέο τσιπ, εκτός από τις επιβλαβείς ουσίες, μπορεί ακόμη να εντοπίζει παράσιτα και προσθετικά τροφίμων. Οι δυνατότητές του όμως θα επεκταθούν και σε άλλους τομείς, έτσι ώστε να ανιχνεύει ναρκωτικές και εκρηκτικές ουσίες.