Είστε εδώ: ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ > ΝΕΑ > 查看详情

Τεράστια τα έσοδα από την κινεζική έκθεση στη Λίβερπουλ

  • πηγή:China Greece Times
  • ημερομηνία έκδοσης:2018-11-10 23:58:54
  • Προβολές:
  • 555

Αριθμό ρεκόρ σημείωσε ο αριθμός των επισκεπτών της έκθεσης με τίτλο «Πρώτος Κινέζος Αυτοκράτορας και Πήλινος Στρατός», που φιλοξενήθηκε στο Εθνικό Μουσείο της Λίβερπουλ από τον Φεβρουάριο έως τον Οκτώβριο του 2018. Περισσότεροι από 600.000 επισκέπτες βρέθηκαν εκεί για να δουν από κοντά αυτό το μοναδικό δημιούργημα από την κινεζική πόλη Xi’an, ξεπερνώντας κατά πολύ τις αρχικές εκτιμήσεις του Μουσείου. 
Η έκθεση απέφερε στην οικονομία της Λίβερπουλ πάνω από 78 εκατομμύρια λίρες (100.5 εκατ. δολάρια), καθιστώντας την ως την πιο επιτυχημένη έκθεση στην ιστορία του Μουσείου. Τα έσοδα όμως δεν προέρχονταν μόνο από τα εισιτήρια που κόπηκαν για την έκθεση, αλλά προέκυψαν και από το μεγάλο αγοραστικό ενδιαφέρον των επισκεπτών για αναμνηστικά. Το κατάστημα του Μουσείου διέθεσε 30,980 αναμνηστικά μαγνητάκια και 31,119 αντίγραφα πήλινων στρατιωτών, συμπεριλαμβανομένων 13 αντιγράφων πήλινων στρατιωτών σε φυσικό μέγεθος. 
Η κινεζική έκθεση σημείωσε τεράστια επιτυχία καθώς, όπως τόνισε ο Πρόεδρος του Εθνικού Μουσείου της Λίβερπουλ Sir David Henshaw «Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που τόσοι άνθρωποι είχαν τη δυνατότητα να δουν και να απολαύσουν την έκθεση. Περισσότεροι από το 1/3 των επισκεπτών μας ανέφεραν ότι η έκθεση του Πήλινου Στρατού ήταν ο κύριος λόγος που επισκέφθηκαν την Λίβερπουλ».