Είστε εδώ: ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ > ΝΕΑ > 查看详情

50 εκατομμύρια γιουάν σε βιβλιοπωλεία του Πεκίνου

  • πηγή:China Greece Times
  • ημερομηνία έκδοσης:2018-11-10 23:58:14
  • Προβολές:
  • 745

Την μετατροπή του Πεκίνου σε πολιτιστικό κέντρο της χώρας επιδιώκει η Κίνα μέσα από την πραγματοποίηση πολλαπλών δράσεων. Μια από αυτές είναι και η προσπάθεια στήριξης των καταστημάτων, που πουλούν βιβλία κυρίως στην πρωτεύουσα της χώρας.
Τα δύο τελευταία χρόνια, η Κίνα έχει επενδύσει 36 εκατομμύρια γιουάν με σκοπό να βοηθήσει και να στηρίξει τη λειτουργία 140 βιβλιοπωλείων. Φέτος, αυτός ο αριθμός έφτασε τα 50 εκατομμύρια γιουάν (7,2 εκατομμύρια δολάρια), ενώ ο αριθμός των βιβλιοπωλείων που έλαβαν επιχορήγηση, έφτασε στα 151. 
Η Κυβέρνηση της Κίνας επιδιώκει την ανάπτυξη και αναβάθμιση των βιβλιοπωλείων μέσα από την χορήγηση επιδοτήσεων και την μείωση του ποσού που πληρώνουν για το ενοίκιό τους. Από το 2016, οι προσπάθειες αναβάθμισης έχουν αυξηθεί σημαντικά και καλύπτουν συνολικά 16 διαφορετικές περιοχές της πρωτεύουσας. 
Μεγάλη βαρύτητα δίνεται βέβαια και στον έλεγχο της διάθεσης των επιχορηγήσεων, έτσι ώστε αυτές να καταλήγουν στα βιβλιοπωλεία και την ανάπτυξή τους και όχι σε χέρια «επιτήδειων».