Είστε εδώ: ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ > ΝΕΑ > 查看详情

Πρόγραμμα πιστοποίησης επιχειρήσεων και προορισμών «Welcome Chinese»

  • πηγή:China Greece Times
  • ημερομηνία έκδοσης:2018-11-10 23:54:07
  • Προβολές:
  • 655


Την Παρασκευή 19/10/2018 διεξήχθη στη Ρόδο στο ξενοδοχείο Rodos Park Suites & Spa ενημερωτική εσπερία – παρουσίαση του προγράμματος «Welcome Chinese” με τίτλο: «Ο ΔΡΟΜΟΣ ΤΗΣ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗΣ ΤΟΥ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΙΝΑ - “WELCOME CHINESE CERTIFICATION PROGRAM”» . Η εκδήλωση διοργανώθηκε από την Δήμο Ρόδου σε συνεργασία με το Σύλλογο Διευθυντών Ξενοδοχείων Ρόδου και με την υποστήριξη του μορφωτικού τμήματος της Πρεσβείας της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας στην Αθήνα.
Στην κατάμεστη αίθουσα του ξενοδοχείου «Park», παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος Ρόδου κ. Φώτης Χατζηδιάκος, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Διευθυντών Ξενοδοχείων Ρόδου κ. Γιώργος Ματσίγκος και ο Πολιτιστικός Ακόλουθος της Πρεσβείας της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας στην Ελλάδα κ. Wang Chao. Επίσης, παρόντες ήταν οι Αντιδήμαρχοι Τουρισμού και Πολιτισμού, κα Μαρίζα Χατζηλαζάρου και κ. Τέρης Χατζηιωάννου, καθώς και αρκετοί επαγγελματίες του τουρισμού.
Το πρόγραμμα συντόνισε και παρουσίασε ο δημοσιογράφος και προϊστάμενος του οικονομικού ρεπορτάζ του Alpha, κ. Σταύρος Μονεμβασιώτης ενώ την Κινέζικη αγορά «μας σύστησε» ο υπεύθυνος του προγράμματος “Welcome Chinese” στην Ελλάδα, κ. Ηλίας Παπαγεωργίου.
Το πρόγραμμα “Welcome Chinese” αφορά στην Πιστοποίηση και ανάδειξη επιχειρήσεων και προορισμών γενικότερα, οι οποίοι έχουν υιοθετήσει και παρέχουν υπηρεσίες – φιλικές προς τους Κινέζους ταξιδιώτες. Η πιστοποίηση αυτή είναι η μοναδική και εκδίδεται αποκλειστικά από την Ακαδημία Τουρισμού της Κίνας (CTA), ενώ η ανάδειξη και προβολή τους γίνεται μέσω την Κινεζικών μέσων δικτύωσης και ενημέρωσης. Παράλληλα προσφέρονται και πολλά άλλα προνόμια στα μέλη του προγράμματος.
Ο κ. Σταύρος Μονεμβασιώτης παρουσίασε στην ομιλία του «Διαδρομές Πολιτισμού» οι οποίες προσφέρονται στη Μύκονο, στους Κινέζους επισκέπτες με πολύ μεγάλη επιτυχία ως μία εναλλακτική πρόταση ανάπτυξης νέων υπηρεσιών.
Ο κος Ηλίας Παπαγεωργίου τόνισε μεταξύ άλλων στην ομιλία του ότι η υιοθέτηση των προτεινόμενων προδιαγραφών και η ένταξη επιχειρήσεων και προορισμών στο πρόγραμμα αυτό, αποτελεί το κλειδί τόσο για την προσέλκυση του επερχόμενου τουριστικού κύματος από την Κίνα υψηλού οικονομικού επιπέδου, όσο και για την πολυπόθητη επέκταση της τουριστικής περιόδου στη χώρα μας.
Στην εκδήλωση επίσης παρουσιάστηκαν βίντεο με χαιρετισμούς από τον καθηγητή Dai Bin – Πρόεδρο της Ακαδημίας Τουρισμού της Κίνας, τον Κο. Jacopo Sertoli, Πρόεδρο του “Welcome Chinese” ενώ υπήρξε ζωντανή σύνδεση με το Πεκίνο και τον Κο. Σούλη, Έλληνα tour-operator που ζει και δραστηριοποιείται στην Κίνα. Τέλος χαιρετισμό απηύθυνε ο Κος. Wang Chao, Cultural Attaché της Πρεσβείας της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας στην Ελλάδα.
Κλείνοντας την εκδήλωση τόσο ο Δήμαρχος Κος Φώτης Χατζηδιάκος, όσο και ο Πρόεδρος του Συλλόγου Διευθυντών Ξενοδοχείων Ρόδου, τόνισαν το πολύ μεγάλο ενδιαφέρον τους στην υιοθέτηση των πρότυπων υπηρεσιών όσο και στην προσέλκυση των Κινέζων επισκεπτών στο νησί της Ρόδου καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου.