Είστε εδώ: ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ > ΝΕΑ > 查看详情

Συνάντηση του Κινέζου Πρωθυπουργού με τον διαχειριστή του UNDP

  • πηγή:China Greece Times
  • ημερομηνία έκδοσης:2018-11-10 23:30:01
  • Προβολές:
  • 667


Με τον διαχειριστή του Προγράμματος Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών (UNDP), Achim Steiner συναντήθηκε ο Κινέζος Πρωθυπουργός Λι Κετσιάνγκ την Πέμπτη 1 Νοεμβρίου στο Πεκίνο.  
Οι συζητήσεις τους εστίασαν κυρίως στην αναγκαιότητα ενίσχυσης των συντονισμένων προσπαθειών για τη διατήρηση του πολυμερισμού και την προώθηση της αειφόρου ανάπτυξης. Η Κίνα καταβάλει αξιοσημείωτες προσπάθειες για το περαιτέρω άνοιγμα της χώρας, ενώ όπως ανέφερε ο Κινέζος Πρωθυπουργός Λι Κετσιάνγκ, το Πρόγραμμα Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών ήταν ο πρώτος οργανισμός, που δημιούργησε σχέσεις συνεργασίας με την Κίνα μετά την πρωτοβουλία της πολιτικής ανοίγματος και μεταρρυθμίσεων, 40 χρόνια πριν. Επεσήμανε ακόμη ότι «τα τελευταία 40 χρόνια, οι συνεργασίες σε διάφορους τομείς ανάμεσα στις δύο πλευρές έχουν αποφέρει καρποφόρα αποτελέσματα, ενισχύοντας την οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη στην Κίνα». 
 Σημείωσε ότι η Κίνα αποτελεί και θα συνεχίσει να αποτελεί μόνιμο μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών και επιθυμεί να εργαστεί με τους οργανισμούς ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών, έτσι ώστε να διαφυλαχθεί ο πολυμερισμός και η διεθνής τάξη με τους στόχους και τις αρχές του καταστατικού των Ηνωμένων Εθνών. 
Κάλεσε και τις δύο πλευρές να αντιμετωπίσουν από κοινού τις παγκόσμιες προκλήσεις και να βελτιώσουν την δυνατότητα ανεξάρτητης και βιώσιμης ανάπτυξης υπό το πλαίσιο της συνεργασίας Νότου-Νότου, παράλληλα με την αδιάκοπη συμβολή στην παγκόσμια ειρήνη και ανάπτυξη. 
Σχολιάζοντας τις δηλώσεις του Κινέζου Πρωθυπουργού, ο διαχειριστής του Προγράμματος Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών (UNDP), υπογράμμισε ότι ο Οργανισμός UNDP και η Κίνα έχουν επιτύχει μια εκτεταμένη συνεργασία τόσο στην Κίνα, όσο και σε άλλα μέρη του κόσμου. Ο Achim Steiner, αφού εξέφρασε την εκτίμησή του για τη γενικότερη συμβολή της Κίνας, προσέθεσε ότι ο UNDP είναι έτοιμος να επεκτείνει τη συνεργασία με την Κίνα και σε άλλους τομείς, όπως η καινοτομία και η βιώσιμη ανάπτυξη. 
                                                                                                                                                                                                                         (Ελένη Μπίλια, πηγή στοιχείων: Xinhua)