Είστε εδώ: ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ > ΝΕΑ > 查看详情

Σι Τζινπίνγκ και Sanchez Ceren συναντώνται στο Πεκίνο

  • πηγή:China Greece Times
  • ημερομηνία έκδοσης:2018-11-10 23:27:53
  • Προβολές:
  • 594


Με τον Πρόεδρο του Ελ Σαλβαδόρ, Sanchez Ceren συναντήθηκε ο Κινέζος Πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ στη Μεγάλη Αίθουσα του Λαού στο Πεκίνο, 1 Νοεμβρίου 2018. 
Η επίσημη συνεργασία και οι διπλωματικοί δεσμοί των δύο χωρών ξεκίνησαν πολύ πρόσφατα, στις 21 Αυγούστου 2018, ανοίγοντας έτσι ένα νέο κεφάλαιο στις σχέσεις τους. Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο Κινέζος Πρόεδρος «η απόφαση να εγκαινιάσουμε και να αναπτύξουμε διπλωματικές σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών είναι σύμφωνη με τους διεθνείς κανονισμούς και στόχους του καταστατικού των Ηνωμένων Εθνών. Αντικατοπτρίζει τις αρχές της αμοιβαίας εκτίμησης, της ίσης μεταχείρισης, των αμοιβαίων πλεονεκτημάτων και της κοινής ανάπτυξης. Μέσα σε δύο περίπου μήνες από την ίδρυση των διπλωματικών σχέσεων μεταξύ της Κίνας και του Ελ Σαλβαδόρ, οι διμερείς ανταλλαγές έχουν αναπτυχθεί σημαντικά σε διάφορους τομείς με ισχυρή ζωτικότητα και έντονη δυναμική. Η Κίνα επιθυμεί να συνεργαστεί με το Ελ Σαλβαδόρ, έτσι ώστε να προωθήσουν τη φιλική συνεργασία με έναν γρήγορο αλλά σταθερό ρυθμό, με σκοπό να επωφεληθούν οι λαοί και των δύο χωρών». 
Ο Πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ, τονίζοντας την σπουδαιότητα της αμοβαίας κατανοήσης και εμπιστοσύνης, πρότεινε τη συνεργασία και τις ανταλλαγές μεταξύ των πολιτικών κομμάτων των δύο χωρών, των νομοθετικών συμβουλίων και των κοινωνικών οργανισμών τους. 
Η Κίνα θα στηρίξει το Ελ Σαλβαδόρ στην εκπαίδευση, την ιατροφαρμεκευτική περίθαλψη, την παροχή νερού και την πρόληψη των καταστροφών. 
Από την πλευρά του Σαλβαδόρ, ο Sanchez Ceren υπογράμμισε ότι η εγκαθίδρυση διπλωματικών σχέσεων με την Κίνα αποτελούσε μια «πολυπόθητη ελπίδα» για τη χώρα του. Αναγνωρίζει και εφαρμόζει την αρχή της «Μιας Κίνας», θαυμάζει τα αξιοσημείωτα επιτεύγματά της από τότε που ξεκίνησε τις μεταρρυθμίσεις και το άνοιγμα και προσπαθεί να βελτιώσει εξίσου την οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη του Ελ Σαλβαδόρ. 
                                                                                                                                                                                                                      (Ελένη Μπίλια, πηγή στοιχείων: Xinhua)