Είστε εδώ: ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ > ΝΕΑ > 查看详情

Η Κίνα αντιτίθεται σθεναρά στους στρατιωτικούς δεσμούς HΠΑ - Ταϊβάν

  • πηγή:China Greece Times
  • ημερομηνία έκδοσης:2018-11-10 23:24:38
  • Προβολές:
  • 557

Την ισχυρή αντίδραση της Κίνας σε οποιουδήποτε είδους επίσημη επαφή και στρατιωτική ένωση μεταξύ ΗΠΑ και Ταϊβάν ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος τύπου του Υπουργείου Εξωτερικών της Κίνας, Lu Kang σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφων.
  Με αφορμή το επερχόμενο Συνέδριο Αμυντικής Βιομηχανίας μεταξύ ΗΠΑ - Ταϊβάν, που θα πραγματοποιηθεί στη Μέριλαντ των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών έκανε φανερή τη δυσαρέσκεια της κινεζικής πλευράς και τόνισε χαρακτηριστικά ότι: «Η Κινεζική πλευρά αντιτίθεται αποφασιστικά στην επίσημη επικοινωνία και στους στρατιωτικούς δεσμούς παντός τύπου μεταξύ ΗΠΑ και Ταϊβάν και η στάση μας είναι σταθερή και ξεκάθαρη. Προτείνουμε και ζητούμε από την αμερικανική πλευρά να συμμορφωθεί με την αρχή της «μιας Κίνας» και με αυτά που προβλέπουν τα τρία επίσημα έγγραφα, που υπογράφηκαν από κοινού από την Κίνα και τις ΗΠΑ. Ζητούμε από την αμερικανική πλευρά να σταματήσει την αναζήτηση οποιασδήποτε επίσημης σύνδεσης και στρατιωτικής συνεργασίας με την Ταϊβάν, να παύσει την πώληση όπλων στην περιοχή και να διαχειριστεί με σύνεση όλα τα θέματα που σχετίζονται με αυτήν. 
Επιθυμούμε την αποφυγή της διατάραξης των σχέσεων μεταξύ Κίνας και ΗΠΑ και την διαφύλαξη της ειρήνης και της σταθερότητας κατά μήκος των Στενών της Ταϊβάν».