Είστε εδώ: ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ > ΝΕΑ > 查看详情

Αρχαία Αιγυπτιακά κειμήλια στην Hunan από το Ιταλικό Μουσείο Egizio

  • πηγή:China Greece Times
  • ημερομηνία έκδοσης:2018-10-20 21:49:21
  • Προβολές:
  • 1391


Η έκθεση με τίτλο: «Φαραώ, Θεοί και ευρήματα Αρχαίων Αιγυπτιακών Μουμιών» ταξίδεψε στην κινεζική επαρχία Hunan, της Κεντρικής Κίνας, από το Μουσείο Egizioτης Ιταλίας. Περισσότερα από 230 αντικείμενα από το ιταλικό μουσείο θα φιλοξενηθούν στην έκθεση μέχρι τη Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2018. 
Στα εκθέματα περιλαμβάνονται μούμιες ζώων και ανθρώπων, πέτρινοι στύλοι, αντικείμενα για μακιγιάζκαι ιερογλυφικά. Όλα αυτά τα εκθέματα είναι αντιπροσωπευτικά του Αιγυπτιακού πολιτισμού και έχουν τη δυνατότητα να φωτίσουν το μοναδικό τρόπο ζωής, τις θρησκευτικές πεποιθήσεις, τις ταφικές συνήθειες και τα καλλιτεχνικά επιτεύγματα της Αρχαίας Αιγύπτου. 
Το Μουσείο Hunan της Κίνας θα φέρει τους Κινέζους επισκέπτες πιο κοντά στην Αιγυπτιακή κουλτούρα και τις παραδόσεις της, αποτελώντας σημείο αναφοράς για την επαφή των δύο πολιτισμών. Όπως δήλωσε ο υπεύθυνος του Μουσείου Egizioτης Ιταλίας, PaoloMarini, «Η έκθεση θα δώσει στους Κινέζους φίλους μας τη δυνατότητα κατανόησης του αρχαίου Αιγυπτιακού Πολιτισμού». 
Αξίζει να σημειωθεί ότι το Μουσείο Egizioιδρύθηκε το 1824 και στεγάζει περισσότερα από 30,000 αρχαία αιγυπτιακά αντικείμενα, που καλύπτουν μια ιστορία 4,000 ετών. Εκεί φιλοξενείται η μεγαλύτερη έκθεση αιγυπτιακών κειμηλίων, που βρίσκεται εκτός των συνόρων της Αιγύπτου. Το Μουσείο Hunan ιδρύθηκε το 1951 και ξεκίνησε τη λειτουργία του τον Ιούλιο του 1956, καλύπτοντας μια συνολική έκταση 50,000 τετραγωνικών μέτρων.