Είστε εδώ: ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ > ΝΕΑ > 查看详情

"DREAM & MEMORY" από την Κίνα στην Αθήνα

  • πηγή:China Greece Times
  • ημερομηνία έκδοσης:2018-10-20 21:47:23
  • Προβολές:
  • 1325


41 φωτογραφικά έργα με τίτλο «DREAM & MEMORY, η καθημερινότητα στην Κίνα, τώρα και τότε», που καταγράφουν τις ραγδαίες αλλαγές στην καθημερινότητα των Κινέζων πολιτών από τον 20ο στον 21ο αιώνα, παρουσιάζονται στον Χώρο Τέχνης Ζiller από τις 16 Οκτωβρίου. 
     Τα σπάνια φωτογραφικά στιγμιότυπα αποτυπώνουν τη «μετάβαση» της Κίνας από τον 20ο στον 21ο αιώνα μέσα από το φωτογραφικό φακό μελών της Ένωσης Φωτογράφων Κίνας, δίνοντας την ευκαιρία στους επισκέπτες της έκθεσης να περιηγηθούν σ’ ένα συναρπαστικό μωσαϊκό εικόνων από χαριτωμένα vintage ενσταντανέ, στο lifestyle της δεκαετίας του ’90 και τις δημοφιλείς σκηνές εκατοντάδων ποδηλατών στους δρόμους των κινέζικων μεγαλουπόλεων, τότε και τώρα.
Η Ένωση Φωτογράφων Κίνας (CPA) ιδρύθηκε το 1956 και είναι η σημαντικότερη Ένωση επαγγελματιών φωτογράφων. Περιλαμβάνει μέλη από όλες τις διαφορετικές εθνότητες της αχανούς ασιατικής χώρας. Ήταν ο πρώτος εθνικός φωτογραφικός οργανισμός στην κινεζική ιστορία και αρχικά ονομαζόταν «Κινεζική Φωτογραφική Ακαδημία». Αργότερα, το 1979, ο οργανισμός μετονομάστηκε σε Ένωση Φωτογράφων Κίνας με κυριότερα καθήκοντά του να είναι η ενεργή προώθηση και στήριξη των φωτογράφων στη βελτίωση των πολιτιστικών και καλλιτεχνικών τους ικανοτήτων, την αφιέρωση των εαυτών τους στην τέχνη της φωτογραφίας, τη λήψη δημιουργικών φωτογραφιών κ.α. 
Ως ο πιο σημαντικός φωτογραφικός οργανισμός στην Κίνα, ο CPA έχει διεξάγει διάφορες αντιπροσωπευτικές εκδηλώσεις από το 1956 έως σήμερα. Ύστερα από περίπου 60 χρόνια ανάπτυξης και αναμόρφωσης, έχει πλέον υιοθετήσει ένα σύστημα, που συνδυάζει τόσο την ατομική ιδιότητα μέλους, όσο και την ομαδική. Σήμερα αριθμεί πάνω από 10.000 ατομικά μέλη.
Στις δράσεις του CPA περιλαμβάνεται και η στήριξη της εφημερίδας China Photo Press, η οποία κυκλοφορεί δύο φορές την εβδομάδα, έχει 8 φύλλα και εκδίδεται τόσο στην Κίνα όσο και στο εξωτερικό. Πρόκειται για μια επαγγελματική εφημερίδα, που κυκλοφορεί σε πολλές χώρες του εξωτερικού και απολαμβάνει διεθνή αναγνώριση. 
Στην τελετή εγκαινίων της έκθεσης παρευρέθηκαν 6 από τα μέλη του CPA μεταξύ των οποίων οι κκ Yang Yueluan, Aντιπρόεδρος της «Ένωσης Φωτογράφων Κίνας» και Χu Zhiqiang, Αναπληρωτής Δ/ντής του CFLAC Photography Art Centre.
Η έκθεση διοργανώνεται από τo «My Odyssey Travel» και την Ένωση Φωτογράφων Kίνας. Λειτουργεί από 16 - 23 Οκτωβρίου 2018, 10:00–17:00  καθημερινά.