Είστε εδώ: ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ > ΝΕΑ > 查看详情

H 1η Διεθνής Έκθεση Εισαγωγών και Εξαγωγών της Κίνας στη Σαγκάη

  • πηγή:China Greece Times
  • ημερομηνία έκδοσης:2018-10-20 21:28:36
  • Προβολές:
  • 1510

Την 1η Διεθνή Έκθεση Εισαγωγών και Εξαγωγών της Κίνας προετοιμάζει η χώρα λαμβάνοντας πολλαπλά μέτρα για την καλύτερη δυνατή πραγματοποίησή της. Η μεγάλη αυτή Έκθεση θα φιλοξενηθεί στη Σαγκάη 5 - 10 Νοεμβρίου 2018 και θα συμμετάσχουν περισσότεροι από 160.000 αγοραστές, εκπροσωπώντας 80.000 εγχώριες και ξένες εταιρίες, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, που ανακοίνωσε ο διοργανωτής της Έκθεσης. 
Ο αριθμός των συμμετεχόντων ξεπέρασε τις αρχικές προσδοκίες, καθώς ανέμεναν περίπου 150.000 εκπροσώπους, ενώ είναι βέβαιο ότι οι εγρραφές θα συνεχιστούν και θα αυξηθούν σημαντικά. ‘Ηδη, πάνω από 40 εταιρίες από διάφορες χώρες, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ, της Γαλλίας, της Γερμανίας και της Ιαπωνίας, έχουν πραγματοποιήσει προεγγραφή για τη 2η Διεθνή Έκθεση Εισαγωγών της Κίνας, που θα πραγματοποιηθεί το 2019. Στόχος τους ήταν να εξασφαλίσουν όσο το δυνατόν πιο σύντομα, την δυνατότητα συμμμετοχής τους και τα αντίστοιχα εκθεσιακά περίπτερα. 
Στα μέσα Οκτωβρίου αναμένονται να φτάσουν στην Κίνα οι πρώτες αποστολές εμπορευμάτων για την Έκθεση, οι οποίες ήδη μεταφέρονται από την COSCO Shipping Lines στο λιμάνι του Αμβούργου της Γερμανίας.
Η κινεζική αγορά αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες αγορές παγκοσμίως και το ενδιαφέρον της διεθνούς οικονομικής και εμπορικής κοινότητας παρουσιάζεται ιδιαίτερα αυξημένο.
Η πλειοψηφία των επιχειρήσεων, που θα συμμετάσχουν στην επερχόμενη Έκθεση δραστηριοποιείται στους κλάδους της ένδυσης, των καταναλωτικών αγαθών, των τροφίμων και των γεωργικών προϊόντων, ενώ οι επιχειρήσεις που ζήτησαν την μεγαλύτερη έκταση του εκθεσιακού χώρου ασχολούνται με τον έξυπνο και προηγμένο εξοπλισμό, καθώς και την αυτοκινητοβιομηχανία. 
Το γεγονός ότι οι υπερπόντιοι εκθέτες εκδηλώνουν τόσο μεγάλο ενδιαφέρον δείχνει ότι η Κίνα γίνεται ένας νέος πόλος ανάπτυξης στην παγκόσμια καταναλωτική αγορά, καθώς ο κινεζικός λαός επιδιώκει μια καλύτερη ποιότητα ζωής και το έθνος στοχεύει στην οικονομική ανάπτυξη υψηλής ποιότητας.
Σε μια περίοδο, που η παγκόσμια οικονομία υπονομεύεται από τον εμπορικό προστατευτισμό, οι κατασκευαστές μπορούν να ανακαλύψουν ότι η κινεζική αγορά, με πληθυσμό περίπου 1,4 δισεκατομμυρίων ανθρώπων, παρέχει την καλύτερη ευκαιρία για την επένδυση και την επέκταση των εξαγωγών τους, -ειδικά αφού η Κίνα διαθέτει 400 εκατομμύρια εργαζομένους με μεσαίο εισόδημα - τη μεγαλύτερη ομάδα τέτοιου είδους στον κόσμο. Σημαντικό είναι επίσης ότι η κυβέρνηση της Κίνας λαμβάνει αποφασιστικά μέτρα για να υποστηρίξει το ελεύθερο εμπόριο και να διευκολύνει τις επενδύσεις μέσω του περαιτέρω ανοίγματος της οικονομίας της.
Εκτός από την τεράστια αγοραστική της ικανότητα, τα υγιή οικονομικά στοιχεία της Κίνας, την σχετικά πλήρη βιομηχανική αλυσίδα, η βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος και οι στρατηγικές για την καινοτομία εξακολουθούν να καθιστούν την Κίνα έναν ελκυστικό προορισμό για διεθνείς επενδύσεις. Το πρώτο εξάμηνο του τρέχοντος έτους, η οικονομία της Κίνας αυξήθηκε κατά 6,8%, σε σχέση με την ίδια περίοδο πέρυσι και η τριμηνιαία ανάπτυξη παρέμεινε μεταξύ 6,7% με 6,9% για 12 συνεχόμενα τρίμηνα.
Ως η μόνη χώρα που δραστηριοποιείται σε όλους τους τομείς, που ταξινομούνται στην διεθνή πρότυπη βιομηχανική κατάταξη όλων των οικονομικών δραστηριοτήτων του ΟΗΕ, η Κίνα προσφέρει επενδυτικές ευκαιρίες σε ένα ευρύ φάσμα βιομηχανιών. Επίσης παρέχει πρόσβαση στην αγορά σε όλο και περισσότερες ξένες εταιρείες. Στα τέλη του Ιουνίου, η κυβέρνηση δημοσίευσε μια νέα έκδοση των «μέτρων για την αποδοχή των ξένων επενδύσεων», γνωστής ως ο αρνητικός κατάλογος των επενδύσεων. Ο αναθεωρημένος κατάλογος ακυρώνει πολλούς περιορισμούς σε διάφορους τομείς, όπως τους τομείς της χρηματοδότησης, της υποδομής, των μεταφορών, του πολιτισμού, των αυτοκινήτων, των πλοίων, των αεροπλάνων, της γεωργίας, της ενέργειας και των πόρων. Σχεδόν το ένα τέταρτο των περιορισμών στους τομείς αυτούς καταργήθηκαν ή χαλάρωσαν. Αυτό εξηγεί γιατί το Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο στην Κίνα αναφέρει ότι το 74% των μελών του σχεδιάζουν να επεκταθούν στην Κίνα - το υψηλότερο ποσοστό τα τελευταία χρόνια.
Η Κίνα κατέχει επίσης τη δεύτερη θέση στον κόσμο όσον αφορά τον αριθμό των καινοτόμων επιχειρήσεων και για πρώτη φορά έχει φτάσει στους 20 κορυφαίους δείκτες του παγκόσμιου δείκτη καινοτομίας του Οργανισμού Πνευματικής Ιδιοκτησίας. Με τις συνεχιζόμενες προσπάθειες της Κίνας σε τομείς, όπως η καθαρή ενέργεια, τα ηλεκτρικά οχήματα και η τεχνητή νοημοσύνη, οι ξένες εταιρείες θα βρουν τις καλύτερες ευκαιρίες στην Κίνα.
Σύμφωνα με το σχέδιο που ανακοίνωσε ο Πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ στο Νταβός πέρυσι, η Κίνα θα εισάγει από το 2017 έως το 2021 προϊόντα αξίας 8 τρισεκατομμυρίων δολαρίων ΗΠΑ και θα λάβει επενδύσεις 600 δισεκατομμυρίων δολαρίων, ενώ παράλληλα θα επενδύσει 750 δισεκατομμύρια δολάρια στο εξωτερικό. Ο κόσμος θα δει επίσης περισσότερους από 700 εκατομμύρια Κινέζους να ταξιδεύουν στο εξωτερικό, ενισχύοντας τις τοπικές οικονομίες σε όλο τον κόσμο. Και αφού η εναρκτήρια Διεθνής Έκθεση Εισαγωγών της Κίνας θα γίνει στη Σαγκάη τον Νοέμβριο, θα προσφέρει άμεση πρόσβαση στην καταναλωτική αγορά της Κίνας, και θα βοηθήσει την Κίνα να καταστεί ένας απαραίτητος προορισμός για ξένες επενδύσεις
   Αξίζει να σημειωθεί ότι εν όψει της διεξαγωγής της 1ης Διεθνούς Έκθεσης Εισαγωγών και Εξαγωγών της Κίνας, δημιουργήθηκε ένα εξειδικευμένο δικαστήριο, το οποίο θα ασχοληθεί με πολλούς τύπους υποθέσεων, συμπεριλαμβανομένων των αστικών και εμπορικών υποθέσεων σχετικά με την Έκθεση. Θα εξετάζει επίσης τις υποθέσεις της βιομηχανίας συνεδρίων και εκθέσεων, του εκθεσιακού χώρου και των εμπορικών υποθέσεων που αφορούν εξωτερικά ζητήματα.