Είστε εδώ: ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ > ΝΕΑ > 查看详情

H Kίνα αναπτύσσει ρομπότ αποκατάστασης κάτω άκρων

  • πηγή:China Greece Times
  • ημερομηνία έκδοσης:2018-10-20 21:26:47
  • Προβολές:
  • 1419

Ρομπότ αποκατάστασης κάτω άκρων, που αναπτύχθηκε από κινεζική εταιρία θα μπει σύντομα σε ιατρική χρήση με εξαιρετικά υποσχόμενα οφέλη. Σύμφωνα με την China Science Daily, το ρομπότ είναι έτοιμο να αποτελέσει μέρος του ιατρικού εξοπλισμού της χώρας, σηματοδοτώντας μια σημαντική εξέλιξη στην θεραπεία αποκατάστασης των κάτω άκρων. 
Το ρομπότ αναπτύχθηκε από την Avicrobot, μια εταιρία υψηλής τεχνολογίας που επικεντρώνεται στην υπηρεσία της ανάπτυξης των ρομπότ και αποτελεί θυγατρική εταιρία της εταιρίας Aviation Industry της Κίνας. Συνδυάζει τις καινοτόμες τεχνολογίες με την παραδοσιακή θεραπεία αποκατάστασης και έχει τη δυνατότητα να παρακολουθεί τους ασθενείς σε πραγματικό χρόνο, γεγονός που βοηθά στη βελτίωση της θεραπείας αποκατάστασης. 
Σύμφωνα με τον He Chen, γενικό διαχειριστή της Avicrobot, το συγκεκριμένο ρομπότ είναι 25% φθηνότερο σε σχέση με τα εισαγόμενα ρομπότ αυτού του είδους. Ακόμη, χρησιμοποιεί εύκαμπτα συνθετικά υλικά και τεχνολογία τρισδιάστατης απεικόνισης, επιτρέποντας στους ασθενείς να το προσαρμόσουν και να το χρησιμοποιήσουν για να κάθονται, να στέκονται και να περπατούν. 
Η δημιουργία αυτού του είδους ρομπότ αποτελεί σημαντικό επίτευγμα της Κίνας και γίνονται αξιοσημείωτες προσπάθειες για την ανάπτυξη και βελτίωσή του. Η εταιρία Avicrobot συνεργάστηκε και με το Νοσοκομείο Xijing στην Xi’ an, της επαρχίας Shaanxi για την ανάπτυξη του ρομπότ. Τόσο η εταιρία όσο και το νοσοκομείο συνέβαλαν στη δημιουργία ενός κέντρου αποκαταστατικής ρομποτικής έρευνας, όπου θα πραγματοποιούνται έρευνες και θα μπορούν να παρέχουν περισσότερα δεδομένα και πληροφορίες για τέτοιου είδους ρομπότ. Δεν είναι τυχαίο που η Κίνα είναι μια από τις πιο αναπτυγμένες χώρες στον τομέα των τεχνολογιών και της ρομποτικής, αφού η χώρα δίνει ιδιαίτερη σημασία στην ανάπτυξη και βελτίωση αυτού του πεδίου.