Είστε εδώ: ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ > ΝΕΑ > 查看详情

Ινστιτούτα του Κομφούκιου σε 149 χώρες και περιοχές

  • πηγή:China Greece Times
  • ημερομηνία έκδοσης:2018-10-20 21:24:44
  • Προβολές:
  • 776

530 Ινστιτούτα του Κομφούκιου και 1113 τάξεις σε 149 χώρες και περιοχές υπάρχουν σε όλο τον κόσμο, σύμφωνα με ανακοίνωση της κεντρικής διοίκησης του Ινστιτούτου του Κομφούκιου στην Κίνα, κατά τη διάρκεια της ετήσιας εκδήλωσης. Το ενδιαφέρον των ξένων χωρών για την εκμάθηση της κινεζικής γλώσσας έχει κορυφωθεί τα τελευταία χρόνια, αυξάνοντας και τη ζήτηση για ινστιτούτα και κέντρα κινεζικής γλώσσας. 
Δάσκαλοι κινεζικών ταξιδεύουν από όλες τις περιοχές της Κίνας σε όλο τον κόσμο με σκοπό να διδάξουν την κινεζική γλώσσα σε περιοχές που υπάρχουν Ινστιτούτα του Κομφούκιου. Ήδη πάνω από 46,200 δάσκαλοι πλήρους και μερικής απασχόλησης εργάζονται σε διάφορα Ινστιτούτα και τάξεις, έχοντας διδάξει ως τώρα πάνω από 9 εκατομμύρια μαθητές. 
Οι δάσκαλοι κινεζικών ταξιδεύουν στις διάφορες χώρες, περνώντας ένα με δύο χρόνια σε αυτές, με σκοπό να αποτελέσουν γέφυρα επικοινωνίας της Κίνας με άλλους πολιτισμούς. Η κινεζική γλώσσα αποτελεί πλέον μια από τις πιο δημοφιλείς γλώσσες του κόσμου, ενώ η εξάπλωση της Κίνας και των κινεζικών εταιριών δημιουργεί την ανάγκη για ομιλητές της γλώσσας σε όλα τα μέρη του κόσμου και κυρίως στην Ευρώπη.
Στο μέλλον -και καθώς η επιθυμία για εκμάθηση της κινεζικής όλο και αυξάνεται, είναι δεδομένο ότι και ο αριθμός των ινστιτούτων και των δασκάλων θα σημειώσει εξαιρετική άνοδο. Κάθε χρόνο, ο αριθμός των συμμετεχόντων σε εξετάσεις πιστοποίησης της κινεζικής γλώσσας είναι όλο και μεγαλύτερος, ενώ δεν είναι λίγοι και οι σπουδαστές, που διαλέγουν την Κίνα για μεταπτυχιακές σπουδές και εργασία.