Είστε εδώ: ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ > ΝΕΑ > 查看详情

H Κίνα εντείνει τις εργασίες ανοικοδόμησης των παραγκουπόλεων

  • πηγή:China Greece Times
  • ημερομηνία έκδοσης:2018-10-20 21:23:08
  • Προβολές:
  • 577

Την επιτάχυνση των ρυθμών ανακαίνισης και ανοικοδόμησης των περιοχών με παραγκουπόλεις στην Κίνα, αποφάσισε η κινεζική ηγεσία σύμφωνα με την ανακοίνωση αντιπροσώπου του Κρατικού Συμβουλίου. Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε με προεδρεύοντα τον Πρωθυπουργό της Κίνας, Li Keqiang, συζητήθηκε η ανάγκη της επιτάχυνσης της ανακαίνισης στις παραγκουπόλεις, έτσι ώστε να βελτιωθούν οι συνθήκες διαβίωσης των ανθρώπων, που αντιμετωπίζουν προβλήματα με τη στέγασή τους. 
Στη συνάντηση αποφασίστηκε ομόφωνα η συνέχιση και η αύξηση του ρυθμού ανακατασκευής τόσο των παραγκών, όσο και των βοηθητικών χώρων τους, ενώ πρόκειται να ενταθεί και η επίβλεψη όσον αφορά την οικοδομική ποιότητα και ασφάλεια. Όλα τα οικοδομικά έργα πραγματοποιούνται και οφείλουν να είναι σύμφωνα με τις προδιαγραφές της αναφοράς εργασίας, όπως εκδόθηκε από την κυβέρνηση το 2018. 
Συζητήθηκε επίσης και η αναγκαιότητα της βελτίωσης της πολιτικής οικονομικής αποζημίωσης για την ανοικοδόμηση των παραγκουπόλεων, με σκοπό να είναι σύμφωνη με τις εκάστοτε τοπικές συνθήκες. Η Κίνα καταβάλει αξιοσημείωτες προσπάθειες για την μείωση της φτώχειας και την εξασφάλιση ενός καλύτερου βιοτικού επιπέδου για τους πολίτες. Τα τελευταία χρόνια, το ποσοστό των ανθρώπων που είναι στα όρια της φτώχειας έχει μειωθεί σημαντικά, ενώ μέχρι το 2020, ο αριθμός αναμένεται να μειωθεί κατακόρυφα και να εξαλειφθεί.