Είστε εδώ: ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ > ΝΕΑ > 查看详情

Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ κινεζικών και βουλγαρικών ινστιτούτων

  • πηγή:China Greece Times
  • ημερομηνία έκδοσης:2018-10-20 21:20:00
  • Προβολές:
  • 581


Το Ινστιτούτο Ανάπτυξης Fudan στο Πανεπιστήμιο Foudan, που βρίσκεται στη Σαγκάη, υπέγραψε Mνημόνιο Συνεργασίας και Κατανόησης με το Ινστιτούτο Οικονομικής Έρευνας της Βουλγαρικής Ακαδημίας Επιστημών την Δευτέρα 8 Οκτωβρίου στη Σόφια. 
Η υπογραφή του μνημονίου κατανόησης πραγματοποιήθηκε από τον Πρόεδρο του βουλγαρικού Ινστιτούτου,  Alexander Tassev και τον εκτελεστικό αντιπρόεδρο του κινεζικού ινστιτούτου Zhang Yi. 
Ο Αlexander Tassev δήλωσε χαρακτηριστικά στην τελετή υπογραφής ότι η οικονομική συνεργασία θα πρέπει να στηριχτεί από μια σοβαρή και αμοιβαία έρευνα στους πιο υποσχόμενους τομείς και πεδία. «Το ινστιτούτο μου ήταν έτοιμο να μοιραστεί την εμπειρία του στην οικονομική έρευνα και ενδιαφέρεται πραγματικά να κατανοήσει την κινεζική οικονομία». 
Ο Zhang Yi, εκπροσωπώντας το κινεζικό ινστιτούτο, ανέφερε ότι ο κόσμος έχει προχωρήσει σε ένα νέο στάδιο παγκοσμιοποίησης και «είναι απαραίτητο να συνεργαστούμε, να μάθουμε ο ένας τον άλλο, να αποκτήσουμε εμπιστοσύνη και αμοιβαία κατανόηση για έναν νέο κόσμο». 
Το μνημόνιο συνεργασίας σκοπό έχει να ενισχύσει τις επιστημονικές δυνατότητες των δύο ινστιτούτων, να διευρύνει τις σχέσεις μεταξύ των επιστημονικών κοινοτήτων και να προωθήσει την επιστημονική συνεργασία σε πεδία που θα αποφέρουν κοινά οφέλη.