Είστε εδώ: ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ > ΝΕΑ > 查看详情

Πολιτιστικό φεστιβάλ προς τιμήν του Κινέζου δραματουργού Tang Χianzu

  • πηγή:China Greece Times
  • ημερομηνία έκδοσης:2018-10-12 16:36:12
  • Προβολές:
  • 974


Ο Κινέζος συγγραφέας θεατρικών έργων, Τang Xianzu αναβιώνει και τιμάται στο 8ο Πολιτιστικό Φεστιβάλ, που ξεκίνησε την Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου στην ανατολική επαρχία της Κίνας Zhejiang. Κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ θα πραγματοποιηθούν ομιλίες και σεμινάρια, ενώ θα διοργανωθεί και εβδομάδα όπερας. Ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα θα είναι και η εξέταση της επιρροής του Κινέζου Tang Χianzu και του William Shakespeare, οι οποίοι αν και φαινομενικά είναι τελείως διαφορετικοί μεταξύ τους, έχουν πολλά κοινά σημεία. 
Ο Κινέζος δραματουργός γεννήθηκε το 1550 και έγινε ιδιαίτερα γνωστός για τέσσερα έργα του, χαρακτηριζόμενα ως «Τα τέσσερα Όνειρα». Το αριστούργημά του «Η Παγώδα των Παιωνίων» είναι διεθνώς γνωστή και έχει ταξιδέψει σε πολλά μέρη του κόσμου, συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας. Η πλοκή του έργου περιγράφει την ιστορία αγάπης ανάμεσα στην κόρη ενός αξιωματικού και σε έναν φτωχό φοιτητή, οι οποίοι αναζητούν την ελευθερία και την αγάπη. Αυτό το θεατρικό έργο έχει αποτελέσει έμπνευση για πολλά άλλα σύγχρονα έργα. 
Το 8ο πολιτιστικο φεστιβάλ αποτελεί μια σπουδαία ευκαιρία για την ανάδειξη του θεατρικού παρελθόντος της Κίνας και την προβολή αυτού του σπουδαίου συγγραφέα και όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Southwest, Luo Yimin, «Δεν χρειάζεται να δείξουμε στον κόσμο ότι η Κίνα έχει μόνο τον Κομφούκιο και τα κλασικά βιβλία. Οφείλουμε όμως να μιλήσουμε και για τον Tang Xianzu, ο οποίος μπορεί να αναλυθεί με την ίδια βαρύτητα, όπως και ο Shakespeare». 
Είναι αξιο αναφοράς το γεγονός ότι ο Βρετανός δραματουργός William Shakespeare έφυγε από τη ζωή την ίδια χρονιά με τον Tang Xianzu, μιασύμπτωση που επιτρέπει περαιτέρω συγκρίσεις μεταξύ των δύο.