Είστε εδώ: ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ > ΝΕΑ > 查看详情

Προώθηση των πολιτιστικών ανταλλαγών στο Δρόμο του Μεταξιού

  • πηγή:China Greece Times
  • ημερομηνία έκδοσης:2018-10-12 16:34:59
  • Προβολές:
  • 1074


Στην αναζήτηση νέου μηχανισμού για τη διεθνή πολιτιστική συνεργασία πρόκειται να προβεί η Κίνα, σύμφωνα με τις δηλώσεις του Αναπληρωτή Πρωθυπουργού Sun Chunlan στην τελετή έναρξης της Τρίτης Διεθνούς Πολιτιστικής Έκθεσης για το Δρόμο του Μεταξιού στην Dunhuang. Η Έκθεση, η οποία ξεκίνησε στις 27 Σεπτεμβρίου 2018 στην επαρχία Gansu της βορειοδυτικής Κίνας, περιέχει περισσότερα από 7000 αντικείμενα, που αφορούν όλες τις χώρες που βρίσκονται στο Δρόμο του Μεταξιού. 
Η Έκθεση αυτή στάθηκε η αφορμή για την ανακοίνωση της πρωτοβουλίας της Κίνας για τη δημιουργία ενός νέου μηχανισμού, ο οποίος θα προωθήσει περαιτέρω τις ανταλλαγές και τη συνεργασία στον τομέα της πολιτιστικής κληρονομιάς. Ο Αναπληρωτής Πρωθυπουργός, χαρακτηρίζοντας την Έκθεση ως μια σπουδαία πλατφόρμα για την πολιτιστική ανταλλαγή και συνεργασία μεταξύ των χωρών κατά μήκος της πρωτοβουλίας «Μια Ζώνη, Ένας Δρόμος». Η Έκθεση, συνέχισε, έχει αυξήσει την δημόσια και κοινωνική στήριξη στην συγκεκριμένη πρωτοβουλία. 
Τόνισε δε χαρακτηριστικά ότι «Η Κίνα θα συνεχίσει να αξιοποιεί πλήρως την πλατφόρμα συνεργασίας και να εμβαθύνει τις ανταλλαγές μεταξύ των ανθρώπων με σκοπό να αυξηθεί η αμοιβαία κατανόηση και φιλία ανάμεσα στους ανθρώπους από διαφορετικές χώρες». 
Αξίζει να σημειωθεί ότι η κινεζική πρωτοβουλία «Μια Ζώνη, Ένας Δρόμος» προτάθηκε το 2013 για πρώτη φορά και έκτοτε έχουν γίνει πολλές και σημαντικές προσπάθειες για τη δημιουργία της οικονομικής ζώνης του Δρόμου του Μεταξιού και την οικοδόμηση του Θαλάσσιου Δρόμου του Μεταξιού τον 21ο αιώνα.