Είστε εδώ: ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ > ΝΕΑ > 查看详情

Η πρώτη κυρία της Κίνας καλεί σε παγκόσμια συστράτευση κατά της φυματίωσης

  • πηγή:China Greece Times
  • ημερομηνία έκδοσης:2018-10-12 16:33:03
  • Προβολές:
  • 1082


Η κα. Πενγκ Λιγιουάν, σύζυγος του Κινέζου προέδρου Σι Τζινπίνγκ, απευθύνθηκε στη σύνοδο της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών για την εξάλειψη της φυματίωσης μέσω βίντεο την Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου, ζητώντας την συστράτευση όλων σε μια παγκόσμια προσπάθεια κατά της φυματίωσης.
Η κα. Πενγκ Λιγιουάν, η οποία έγινε Πρέσβης Καλής Θέλησης του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για τη φυματίωση και το HIV / AIDS το 2011, μοιράστηκε τα συναισθήματα και τις εμπειρίες της με τους συμμετέχοντες στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στην έδρα του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη. Εστίασε ιδιαίτερα στις συγκινητικές ιστορίες των αφανών ηρώων στην Κίνα, που αφιερώθηκαν ανιδιοτελώς στον σκοπό της καταπολέμησης της φυματίωσης.
Η κα Πενγκ Λιγιουάν, η οποία είναι επίσης η Εθνική Πρέσβειρα της Κίνας για τον έλεγχο και την πρόληψη της φυματίωσης, δήλωσε ότι, ο έλεγχος και η πρόληψη της επιδημικής νόσου στην Κίνα έχουν σημειώσει ταχεία πρόοδο και ότι θύματά της διαγιγνώσκονται και θεραπεύονται πλέον πιο έγκαιρα και πιο αποτελεσματικά.
Τόνισε επίσης ότι έχει σημειωθεί μεγάλη πρόοδος λόγω της ιδιαίτερης σημασίας, που έχει δώσει τόσο η κινεζική κυβέρνηση, όσο και ολόκληρη η κοινωνία, καθώς για αυτό σημειώνεται η συμμετοχή περίπου 700.000 εθελοντών.
Σε ορισμένες περιοχές της Κίνας, η πρόληψη της φυματίωσης έχει καταστεί ένα από τα βασικά καθήκοντα του κυβερνητικού προγράμματος μαζί με την καταπολέμηση της φτώχειας, δήλωσε η κα. Πενγκ.
Στην Κίνα παρατηρείται μια συνεχής αύξηση των ποσοστών ανίχνευσης και θεραπείας των περιπτώσεων για τη φυματίωση και μείωση της θνησιμότητας, καθώς πολλά θύματα της φυματίωσης είναι πλέον καλά, δήλωσε η Πενγκ Λιγιουάν. Προσέθεσε μάλιστα ότι το ποσοστό ενημέρωσης σχετικά με τον έλεγχο και την πρόληψη της φυματίωσης ξεπέρασε το 75% στην Κίνα.
Χάρη στις κοινές προσπάθειες κυβερνήσεων, διεθνών οργανισμών, ΜΚΟ, ειδικών και εθελοντών, ο έλεγχος και η πρόληψη της επιδημίας φυματίωσης σε παγκόσμιο επίπεδο σημείωσαν σημαντικά επιτεύγματα, αλλά η ανθρωπότητα εξακολουθεί να αντιμετωπίζει σοβαρές προκλήσεις στο θέμα αυτό, ανέφερε η Πενγκ Λιγιουάν.
Τόνισε επίσης ότι ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ενέκρινε την Στρατηγική Εξάλειψης της Φυματίωσης, προτρέποντας όλες τις χώρες του πλανήτη να ενώσουν τα χέρια και να κάνουν ό,τι μπορούν για να αλλάξουν τη ζωή των εκατομμυρίων ανθρώπων που πλήττονται από την φυματίωση, ώστε να τερματίσουν την παγκόσμια επιδημία.
Στην συνάντηση προήδρευσε η Maria Fernanda Espinosa Garces, πρόεδρος της 73ης συνόδου της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών. Στη συνάντηση ανακοινώθηκε ψήφισμα για τον έλεγχο και την πρόληψη της φυματίωσης.