Είστε εδώ: ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ > ΝΕΑ > 查看详情

Συνάντηση Γ. Στουρνάρα με Κινέζους Ελεγκτές Τραπεζών

  • πηγή:China Greece Times
  • ημερομηνία έκδοσης:2018-10-12 16:21:28
  • Προβολές:
  • 840


Ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γ. Στουρνάρας συναντήθηκε την Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου με αντιπροσωπεία υψηλόβαθμων αξιωματούχων της Τραπεζικής και Ασφαλιστικής Εποπτικής Αρχής της Κίνας (China Banking & Insurance Regulatory Commission – CBIRC) στα πλαίσια του γενικότερου ενδιαφέροντος της Κίνας για δραστηριοποίηση στον τραπεζικό και ασφαλιστικό τομέα στην Ελλάδα. Η Κίνα τα τελευταία χρόνια έχει προβεί σε συνεχιζόμενη απελευθέρωση του χρηματοπιστωτικού της τομέα, γεγονός που ευνοεί τις διασυνοριακές συναλλαγές, τις διμερείς συνεργασίες και τις αμοιβαίες επενδύσεις. 
Η συνάντηση της κινεζικής εποπτικής και ρυθμιστικής αρχής του χρηματοπιστωτικού τομέα με την Τράπεζα της Ελλάδος εντάσσεται στις πρώτες διεθνείς αποστολές της νέας ενοποιημένης εποπτικής αρχής της Κίνας, μετά την πρόσφατη συγχώνευση της τραπεζικής με την ασφαλιστική εποπτική τους αρχή τον Μάρτιο του 2018, η οποία θεωρείται ως η μεγαλύτερη μεταρρύθμιση του χρηματοπιστωτικού συστήματος της Κίνας κατά την τελευταία δεκαπενταετία. Παράλληλα, η συγκεκριμένη συνάντηση σηματοδοτεί την έναρξη της εφαρμογής του στόχου «Μία Τράπεζα, Δύο Επιτροπές», που αναφέρεται στην κεντρική τράπεζα της Κίνας (People’s Bank of China), την τραπεζική-ασφαλιστική εποπτική Αρχή (CBIRC) και την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς της χώρας. 
Ο Γ. Στουρνάρας τόνισε το γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια η Τράπεζα της Ελλάδας έχει επαφές με πολλά κινεζικά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα και ανταλλάσσει απόψεις και ενημέρωση για τις εθνικές και διεθνείς οικονομικές και χρηματοπιστωτικές εξελίξεις.