Είστε εδώ: ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ > ΝΕΑ > 查看详情

Ρεκόρ Guinness σε τεχνίτες πορσελάνης στη Jingdezhen

  • πηγή:China Greece Times
  • ημερομηνία έκδοσης:2018-09-29 20:49:17
  • Προβολές:
  • 1471


Ρεκόρ Guinness για τους «περισσότερους ανθρώπους που ζωγράφισαν βάζα ταυτόχρονα» σημειώθηκε την Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου 2018 στην διάσημη για την παραγωγή πορσελάνης, Jingdezhen, η οποία βρίσκεται στην επαρχία Jiangxi της ανατολικής Κίνας. 
Σε μια εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε σε στάδιο της Jingdezhen, 1,131 τεχνίτες πορσελάνης ζωγράφιζαν κεραμικά βάζα για δύο ώρες ασταμάτητα, στο πλαίσιο τοπικού εορτασμού.
 Οι ζωγραφιές και τα σχέδια κάλυπταν τα 3/5 της επιφάνειας του βάζου και αποτελούνταν από τουλάχιστον δύο διαφορετικά χρώματα. O Marco Frigatti, γενικός διαχειριστής των βραβείων Guinness για την περιοχή της Μεγάλης Κίνας, η οποία περιλαμβάνει την ηπειρωτική χώρα της Κίνας, το Χονγκ Κονγκ, το Μακάο και την Ταϊβάν, ήταν παρών στην εκδήλωση και έκρινε ότι η δράση κάλυπτε τις προϋποθέσεις για τη χορήγηση του βραβείου Ρεκόρ Guinness.
H Jingdezhen είναι επίσης γνωστή με το όνομα «Πρωτεύουσα της Πορσελάνης», καθώς είναι ιδιαίτερα ξακουστή για τις υπέροχες πορσελάνες, που κατασκευάζει εδώ και 1700 χρόνια. Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια των Δυναστειών Ming και Qing, η πόλη θεωρούταν μια από τις τέσσερις σπουδαιότερες πόλεις σε οικονομικό και βιομηχανικό επίπεδο. Οι πορσελάνες που παρήγαγαν τα εργοστάσια της περιοχής ήταν και είναι παγκοσμίως γνωστές, ενώ ακόμα και σήμερα είναι γνωστές με τη φράση «λεπτές όσο ένα χαρτί, λευκές όπως ο νεφρίτης, λαμπερές όσο ένας καθρέφτης και ηχηρές σαν καμπάνα»