Είστε εδώ: ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ > ΝΕΑ > 查看详情

Η Κίνα τιμωρεί 7846 αξιωματούχους για οικονομικές παραβάσεις

  • πηγή:China Greece Times
  • ημερομηνία έκδοσης:2018-09-29 20:46:45
  • Προβολές:
  • 1143


Σε μάχη κατά της διαφθοράς των κυβερνητικών αξιωματούχων επιδίδεται η κινεζική κυβέρνηση, με απώτερο στόχο την εξάλειψη φαινομένων, που αντιβαίνουν στις αρχές του Κόμματος. Για το λόγο αυτό, τον Αύγουστο του 2018, 7,846 αξιωματούχοι δέχθηκαν κυρώσεις για την παραβίαση του κώδικα για τη διαφθορά, που ορίζουν οι αρχές του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κίνας. 
Ο κώδικας του ΚΚΚ περιλαμβάνει 8 κύρια σημεία και αποτελεί ένα σύνολο κανόνων που οφείλουν να ακολουθούν όσοι ασχολούνται με τον πολιτικό στίβο. Οι κανόνες αυτοί τέθηκαν σε ισχύ το 2012 με σκοπό τη βελτίωση του Κομμουνιστικού Κόμματος και τη μείωση ανεπιθύμητων πρακτικών, που βλάπτουν τη χώρα.
Όπως αναφέρουν σε σχετική δήλωση η Κεντρική Επιτροπή Επιθεώρησης Πειθαρχίας και η εθνική επιτροπή ελέγχου, οι παραβάτες είχαν εμπλακεί σε 5,565 υποθέσεις σε όλη τη χώρα, με τις 1,456 απ’ αυτές να σχετίζονται με ανεπίσημη έκδοση επιχορηγήσεων, τις 1,070 να αφορούν την προσφορά ή την αποδοχή δώρων ή χρημάτων και τις 838 περιπτώσεις να σχετίζονται με ανεπίσημη χρήση των οχημάτων, που προορίζονται για επαγγελματικούς σκοπούς. Ακόμη, μεταξύ των παραβάσεων που διώχθηκαν ήταν και 729 περιπτώσεις χρησιμοποίησης των κρατικών κονδυλίων για δεξιώσεις και δείπνα και 517 που αφορούσαν τη διεξαγωγή πολυτελών γαμήλιων τελετών ή κηδειών. Μερικές ακόμη παράνομες πρακτικές ήταν η πραγματοποίηση ταξιδιών με τη σπατάλη των κρατικών κονδυλίων, καθώς και η οικοδόμηση γραφείων χωρίς την απαραίτητη άδεια.
Η πολιτική του ΚΚΚ δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στην καταπολέμηση της διαφθοράς και στο έργο της αυτό  συμβάλει η λειτουργία του κορυφαίου σώματος κατά της διαφθοράς, το οποίο διαθέτει ένα μηνιαίο σύστημα αναφοράς με επαρχιακού επιπέδου αρχές, τις εταιρίες Παραγωγής και Οικοδόμησης Xinjiang, κεντρικά κυβερνητικά και κομματικά πρακτορεία, κρατικές εταιρίες και οικονομικά ινστιτούτα. 
Αξίζει να σημειωθεί ότι η Κίνα έχει ξεκινήσει τον έλεγχο των αξιωματούχων εδώ και πολλά χρόνια, ενώ από την αρχή της χρονιάς έχουν υποστεί κυρώσεις συνολικά 51,817 αξιωματούχοι, οι οποίοι είχαν αναμιχθεί σε 36,420 υποθέσεις αυτού του είδους.