Είστε εδώ: ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ > ΝΕΑ > 查看详情

H κινεζική κοινότητα της Ν. Υόρκης γιορτάζει το Μεσο-Φθινοπωρινό Φεστιβάλ

  • πηγή:China Greece Times
  • ημερομηνία έκδοσης:2018-09-29 20:43:50
  • Προβολές:
  • 1099


Οι αριθμός των Κινέζων του εξωτερικού είναι ιδιαίτερα μεγάλος με τους περισσότερους να είναι διασκορπισμένοι σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του πλανήτη. Παρότι όμως βρίσκονται μακριά από την πατρίδα τους και τα συγγενικά τους πρόσωπα, φροντίζουν να συγκεντρώνονται με τους ομοεθνείς τους και να περνούν μαζί τις εθνικές τους γιορτές, διατηρώντας τα έθιμά τους. 
Σε όλες τις χώρες που υπάρχει ένας αξιοσημείωτος αριθμός Κινέζων, έχει δημιουργηθεί και η αντίστοιχη κινεζική κοινότητα. Έτσι και στη Νέα Υόρκη υπάρχουν πάνω από 20 Κινεζικές κοινότητες, που συναντήθηκαν φέτος για να γιορτάσουν τη δεύτερη μεγαλύτερη γιορτή της κινεζικής παράδοσης. Οι κοινότητες αυτές συνδιοργάνωσαν μια περιήγηση με πλοίο γύρω από το Μανχάταν με σκοπό να υποδεχτούν το Μεσο-Φθινοπωρινού Φεστιβάλ. 
Η περιήγηση ξεκίνησε στις 6:30 το απόγευμα και ολοκληρώθηκε 3 ώρες μετά, περιλαμβάνοντας το πέρασμα από τα πιο διάσημα και όμορφα αξιοθέατα της Νέας Υόρκης, -όπως το Άγαλμα της Ελευθερίας, το νησί Ellis, τη γέφυρα Brooklyn και την εξαίρετη θέα του ορίζοντα της πόλης του Μανχάταν. Από την εμπειρία αυτή δε θα μπορούσε να λείπει το κινεζικό παραδοσιακό έδεσμα των mooncakes, ένα είδος ζύμης με γλυκιά γέμιση, που αποτελεί σήμα κατατεθέν αυτού του Φεστιβάλ. Η θέα του φεγγαριού σε συνδυασμό με τις παραδοσιακές κινεζικές μελωδίες, που προέρχονταν από τους μουσικούς που έπαιζαν καθ’ όλη τη διάρκεια του ταξιδιού, προσέφεραν στους Κινέζους της Νέας Υόρκης μια υπέροχη εμπειρία. 
Στην περιήγηση του Μανχάταν συμμετείχαν συνολικά περισσότεροι από 600 Κινέζοι από διαφορετικές κινεζικές κοινότητες και όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο Frank Zhang, συν διοργανωτής της εκδήλωσης και Πρόεδρος του Henan Chinese Associates USA: «Επιθυμούμε να παρέχουμε μια πλατφόρμα για τους Κινέζους του εξωτερικού, που θα τους βοηθά να συναντώνται και να επανενώνονται κατά τη διάρκεια του Μεσο-Φθινοπωρινού Φεστιβάλ».
Αξίζει να σημειωθεί ότι φέτος είναι η τέταρτη συνεχόμενη χρονιά, που οι κινεζικές κοινότητες οργανώνουν τέτοιου είδους εκδηλώσεις για τον εορτασμό αυτού του σπουδαίου Φεστιβάλ, το οποίο πέφτει την 16η ημέρα του 8ου μήνα, σύμφωνα με το κινεζικό σεληνιακό ημερολόγιο. Φέτος η μέρα αυτή ήταν η 24η Σεπτεμβρίου, η οποία σηματοδοτήθηκε από διάφορες εκδηλώσεις, τόσο στην Κίνα όσο και στο εξωτερικό.