Είστε εδώ: ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ > ΝΕΑ > 查看详情

Διμερής συμφωνία του Μουσείου του Παλατιού με το Υπουργείο Πολιτισμού της Συρίας

  • πηγή:China Greece Times
  • ημερομηνία έκδοσης:2018-09-29 20:42:38
  • Προβολές:
  • 1042


Στην υπογραφή διμερούς συμφωνίας με το Υπουργείο Πολιτισμού της Συρίας προέβησαν οι αρχές του Μουσείου του Παλατιού, που είναι γνωστό και ως «Απαγορευμένη Πόλη». Η συμφωνία υπεγράφη κατά την τελετή λήξης του τριήμερου Συνεδρίου για την Προστασία των Αρχαίων Πολιτισμών Παγκοσμίως, που πραγματοποιήθηκε στο Πεκίνο από τις 16 έως τις 18 Σεπτεμβρίου. Περιελάμβανε πλήθος δράσεων, που πρόκειται να πραγματοποιηθούν μεταξύ των δύο χωρών.
Προβλέπεται  σειρά προγραμμάτων, τα οποία θα περιλαβάνουν κοινές εκθέσεις και πρωτοβουλίες δημόσιας εκπαίδευσης, που θα πραγματοποιηθούν μέσω της διμερούς συνεργασίας. Το Μουσείο του Παλατιού θα παρέχει αρχαιολογική στήριξη για την διεξαγωγή έρευνας στη Συρία και θα βοηθήσει στην εκπαίδευση περισσότερων ειδικών επιστημόνων στον τομέα της συντήρησης των πολιτιστικών κειμηλίων και τη διαχείριση μουσείων μέσω προγραμμάτων στην Κίνα.
Η Κίνα επιδιώκει το άνοιγμα της χώρας και τις πολιτιστικές ανταλλαγές μεταξύ των χωρών, με σκοπό την διεξαγωγή επαφών και τη γνωριμία με άλλους πολιτισμούς στο γενικότερο πλαίσιο της πρωτοβουλίας «Μια Ζώνη, Ένας Δρόμος».