Είστε εδώ: ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ > ΝΕΑ > 查看详情

Αποκαλυπτήρια για το υψηλότερο άγαλμα του Κομφούκιου

  • πηγή:China Greece Times
  • ημερομηνία έκδοσης:2018-09-29 20:40:21
  • Προβολές:
  • 1021


Τα αποκαλυπτήρια του υψηλότερου αγάλματος, που απεικονίζει τον Κομφούκιο, πραγματοποιήθηκαν ανήμερα του εορτασμου του Μεσο - Φθινοπωρινού Φεστιβάλ στις 24 Σεπτεμβρίου, στην Ανατολική επαρχία της Κίνας Shandong. 
Το εντυπωσιακό αυτό άγαλμα είναι ύψους 72 μέτρων, κατασκευασμένο από μπρούντζο και όπως ανέφερε ο επικεφαλής του προγράμματος κατασκευής του, Hu Yantao: «Το ύψος του αγάλματος είναι ίσο με τον αριθμό των σοφών μεταξύ των μαθητών του Κομφούκιου». Το μεγαλόπνοο και απαιτητικό έργο της κατασκευής του μπρούτζινου αγάλματος ξεκίνησε το 2013 κοντά στην περιοχή Nishan, στην πόλη Qufu, η οποία αποτελεί το γενέθλιο τόπο του αρχαίου διδασκάλου και φιλοσόφου, του οποίου οι απόψεις και οι ιδέες είχαν και συνεχίζουν να έχουν επιρροή σε παγκόσμιο επίπεδο.
Η στήριξη του κύριου τμήματος του αγάλματος επιτυγχάνεται εσωτερικά με οχτώ στήλους, ενώ η βάση του καλύπτει μια έκταση 7,800 τετραγωνικών μέτρων. Το μεγάλο ύψος και μέγεθος του αγάλματος δεν μπορεί βέβαια να περάσει απαρατήρητο και όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο Yang Chaoming, επικεφαλής του Ερευνητικού Ινστιτούτου του Κομφούκιου της Κίνας «Το υψηλότερο άγαλμα του Κομφούκιου θα τραβήξει την προσοχή των ανθρώπων παγκοσμίως, γεγονός που θα αποβεί βοηθητικό στην προώθηση του παραδοσιακού κινεζικού πολιτισμού». 
Ο Κομφούκιος, γεννημένος το 551 π.Χ. έχει μείνει στην ιστορία για την μεγάλη προσφορά του στον τομέα της διανόησης και της φιλοσοφίας, αποτελώντας μέχρι και σήμερα σημείο αναφοράς για την κινεζική κουλτούρα και ιστορία. Ίδρυσε τη σχολή του Κομφουκιανισμού, μια σχολή διανόησης, η οποία επηρέασε βαθιά τις επόμενες γενιές. Στην προσωπικότητά του οφείλει η Κίνα τη δημιουργία των πρώτων ιδιωτικών σχολείων και την καινοτομία στην εκπαιδευτική διαδικασία. Ο ίδιος δεν έκανε ποτέ διακρίσεις στους μαθητές του, ενώ έδινε τη δυνατότητα φοίτησης σε μαθητές απ’ όλα τα κοινωνικά στρώματα. 
Οι βασικότερες ιδέες που υποστηρίζει ο Κομφουκιανισμός είναι η διακυβέρνηση με γνώμονα την καλοσύνη και την αρετή, η αυτοσυγκράτηση και η αρμονία που αποπνέει από την ποικιλομορφία. Ο Κομφούκιος αποτελεί ένα σύμβολο της κινεζικής παράδοσης και μια προσωπικότητα που χαρακτηρίζει σε ένα μεγάλο ποσοστό την κινεζική ιστορία. Παράλληλα, οι ιδέες και οι αντιλήψεις του Κομφουκιανισμού τα τελευταία χρόνια αναβιώνουν καθώς η Κίνα επιθυμεί να αξιοποιήσει και να αναδείξει τον παραδοσιακό της πολιτισμό, να αναπτύξει την οπτική της, τις αξίες και τα έθιμα με σκοπό να συμπορευτεί με τις αλλαγές και τις απαιτήσεις των καιρών.