Είστε εδώ: ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ > ΝΕΑ > 查看详情

Κινέζοι ιστορικοί επισκέπτονται ιστορικές πόλεις στο Κιργιστάν

  • πηγή:China Greece Times
  • ημερομηνία έκδοσης:2018-09-29 20:36:59
  • Προβολές:
  • 1048


Στο Κιργιστάν βρέθηκε αντιπροσωπεία Κινέζων ιστορικών από το Ινστιτούτο Ιστορίας της Κινεζικής Ακαδημίας Κοινωνικών Επιστημών με σκοπό να επισκεφθεί σημεία με αρχαιολογικό και ιστορικό ενδιαφέρον και να έρθει σε επαφή με τους επιστήμονες της περιοχής. 
Οι Κινέζοι ιστορικοί ταξίδεψαν σε μια σειρά ιστορικών πόλεων στο Κιργιστάν, όπως τη Uzgen, την Οsh και τις μεσαιωνικές πόλεις Balasagyn και Suyab και πραγματοποίησαν περιηγήσεις, κατά τη διάρκεια των οποίων διεξήγαγαν συζητήσεις με συναδέλφους τους ιστορικούς και προπτυχιακούς φοιτητές του Κρατικού Πανεπιστημίου Osh στο Κιργιστάν, σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση. 
Η επίσκεψη της κινεζικής αντιπροσωπείας στο Κιργιστάν πραγματοποιήθηκε μετά από πρόσκληση του Ιδρύματος Μuras του Κιργιστάν και αποτελεί μέρος των προσπαθειών για την πολιτιστική επαφή των δύο χωρών. Το Ινστιτούτο Ιστορίας της Κινεζικής Ακαδημίας Κοινωνικών Επιστημών θα υπογράψει σύντομα συμφωνία με το Ίδρυμα Muras, με σκοπό να υπάρξουν συνεργασίες στον τομέα των ακαδημαϊκών σπουδών. 
Το ίδρυμα Μuras δημιουργήθηκε το 2012 έπειτα από προεδρικό διάταγμα και στόχος του είναι η μελέτη της ιστορικής και πολιτιστικής κληρονομιάς του Κιργιστάν.