Είστε εδώ: ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ > ΝΕΑ > 查看详情

Γάμοι-απάτη για άδεια κατοικίας στο Χονγκ Κονγκ

  • πηγή:China Greece Times
  • ημερομηνία έκδοσης:2018-09-14 21:59:12
  • Προβολές:
  • 1762


Μια νεαρή γυναίκα, 21 χρόνων από το Χονγκ Κονγκ, που συμμετείχε σε τελετή γάμου, πιστεύοντας ότι επρόκειτο για προσομοίωση, ως μέρος της πρακτικής εξάσκησής της, προκειμένου να γίνει οργανώτρια γάμου, βρέθηκε ... παντρεμένη με «γνήσια έγγραφα». Η ίδια δήλωσε ότι παραπλανήθηκε καθώς παντρεύτηκε έναν εντελώς άγνωστό της άνδρα από την ηπειρωτική χώρα, στο πλαίσιο της εκπαίδευσής της. Αντιλήφθηκε ότι ο γάμος ήταν έγκυρος επιστρέφοντας στο Χονγκ Κονγκ από την κινεζική επαρχία Φουτζιάν, όπου είχε πάει για να περάσει το «μάθημα» της προσομοίωσης του γάμου.
Αρχικά ζήτησε βοήθεια από την τοπική αστυνομία του Χονγκ Κονγκ, η οποία όμως δε μπόρεσε να τη βοηθήσει καθώς δεν υπήρχαν τα στοιχεία από τα οποία θα αποδεικνυόταν ότι είχε διαπραχθεί η απάτη. Γι΄αυτό και κατέφυγε στην Ομοσπονδία Εμπορικών Συνδικάτων του Χονγκ Κονγκ. Ο επικεφαλής της επιτροπής δικαιωμάτων και παροχών της Ομοσπονδίας, Τονγκ Καμτζιού δήλωσε ότι «Πρόκειται για μια νέα μορφή γαμήλιας απάτης. Αισθάνομαι απογοήτευση και δε μπορώ να φανταστώ ότι κάτι τέτοιο συμβαίνει στο σύγχρονο Χονγκ Κονγκ».
Σύμφωνα και με την South China Morning Post, όλα ξεκίνησαν από μια αγγελία στο Facebook για τη θέση μαθητευόμενης μακιγιέρ. Όταν όμως κατέθεσε την αίτησή της την έπεισαν να ασχοληθεί με την οργάνωση γάμων. Έτσι, της έδωσαν τη δυνατότητα εκπαίδευσής της για μια εβδομάδα στο Χονγκ Κονγκ με την υποχρέωση της συμμετοχής της στην προσομοίωση ενός γάμου στην επαρχία Φουτζιάν, ώστε να περάσει το «μάθημα». 
Όταν υπέγραψε την αίτηση γάμου στο τοπικό κυβερνητικό γραφείο ενημερώθηκε από την εταιρία ότι στη συνέχεια ο γάμος θα ήταν άκυρος. Επιστρέφοντας στο Χονγκ Κονγκ διαπίστωσε ότι επρόκειτο για απάτη. Καθώς, μάλιστα, παραμένει παντρεμένη θα πρέπει πλέον να καταθέσει και αίτηση διαζυγίου.
Ο Τονγκ Καμτζιού τόνισε ότι «Η 21χρονη γυναίκα έπεσε θύμα απάτης χωρίς να γνωρίζει τίποτα για τις συνθήκες τέλεσης του γάμου. Βέβαια η μεγαλύτερη «βλάβη» που υπέστη είναι ότι απέκτησε ιστορικό γάμου και αυτό της προκάλεσε ψυχολογικά προβλήματα». Κατά μέσο όρο χίλιες ανάλογες διακρατικές περιπτώσεις γαμήλιας απάτης καταγράφονται από την αστυνομία του Χονγκ Κονγκ. Και αυτό γιατί οι Κινέζοι πολίτες, που παντρεύονται κάτοικο του Χονγκ Κονγκ, έχουν τη δυνατότητα να ζητήσουν με αίτησή τους την απόκτηση δικαιώματος κατοικίας στην πόλη.