Είστε εδώ: ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ > ΝΕΑ > 查看详情

Το νέο αεροδρόμιο του Πεκίνου έρχεται από ... «το μέλλον»

  • πηγή:China Greece Times
  • ημερομηνία έκδοσης:2018-09-14 21:57:37
  • Προβολές:
  • 1032


Το αεροδρόμιο του μέλλοντος ετοιμάζει η Κίνα στο αγροτικό προάστιο του Πεκίνου και συγκεκριμένα μεταξύ του Daxing και της Langfang, όπου δουλεύουν πυρετωδώς 8000 εργαζόμενοι. Η Κίνα κατασκευάζει ένα γιγαντιαίων διαστάσεων αεροδρόμιο φουτουριστικής αρχιτεκτονικής, το οποίο αναμένεται να γίνει ένα από τα πιο πολυσύχναστα στον κόσμο.
Μετά την εκτεταμένη πίεση του διεθνούς αεροδρομίου του Πεκίνου, το νέο αεροδρόμιο έχει σχεδιαστεί για να το αποσυμφορίσει από την κίνηση και την πληθώρα των επιβατών. Ο σχεδιασμός προβλέπει ότι το νέο αεροδρόμιο θα μπορεί από το 2025 να εξυπηρετεί ετησίως έως 72 εκατομμύρια επιβάτες και 2 εκατομμύρια τόνους εμπορευμάτων. 
Αναμένεται επίσης να έχει τη δυνατότητα να εξυπηρετήσει 100 εκατομμύρια επιβάτες και 4 εκατομμύρια τόνους εμπορευμάτων μετά την πραγματοποίηση επεκτάσεων, που θα γίνουν σταδιακά. Οι κινεζικές αρχές ανακοίνωσαν ότι το νέο αεροδρόμιο θα ξεκινήσει τη λειτουργία του την 1η Οκτωβρίου 2019.
Η έκταση, που θα καλύπτει το υπό κατασκευή αεροδρόμιο φτάνει τα 313.000 τετραγωνικά μέτρα και το σχήμα του έχει σχεδιαστεί να μοιάζει με έναν φοίνικα, που απλώνει τα κλαδιά του. Θα διαθέτει τέσσερις διαδρόμους και υπολογίζεται ότι θα πραγματοποιεί 620.000 πτήσεις ετησίως. Το μεγαλόπνοο αυτό έργο θα κοστίσει 63,9 δισεκατομμύρια γιουάν (8 δισεκατομμύρια ευρώ) και θα απορροφήσει περίπου 200.000 τόνους χάλυβα για την ολοκλήρωσή του.