Είστε εδώ: ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ > ΝΕΑ > 查看详情

Νέο παγκόσμιο ρεκόρ σημειώνει το υπερ υβριδικό ρύζι

  • πηγή:China Greece Times
  • ημερομηνία έκδοσης:2018-09-14 21:56:40
  • Προβολές:
  • 992


Νέο παγκόσμιο ρεκόρ «σπάει» το υβριδικού τύπου ρύζι, που αναπτύχθηκε και παρήχθη σε δοκιμαστικούς αγρούς στην επαρχία Yunnan της νοτιοδυτικής Κίνας. Σύμφωνα με τις δηλώσεις των τοπικών αρχών, τα κιλά ρυζιού, που παρήχθησαν σε έκταση ενός «μου» (περίπου 0.07 εκτάρια), σημείωσαν πρωτοφανή μεγάλο αριθμό. Συγκεκριμένα, η τελευταία παραγωγή σε τρία αγροτεμάχια, που αποτελούν βάση ανάπτυξης και μελέτης του υπερυβριδικού ρυζιού, έφτασε περίπου τα 1,152,3 κιλά ανά 0.07 εκτάρια γης. 
Στη δοκιμαστική βάση παραγωγής, που βρίσκεται στην κωμόπολη Datun, πλησίον της πόλης Geju, ξεκίνησε να φυτεύεται υβριδικό ρύζι από το 2009. Την εποπτεία της σοδειάς είχε μια ομάδα επιστημόνων από γεωργικά και ειδικά πανεπιστήμια, καθώς και ερευνητικά ινστιτούτα. Η ομάδα αυτή επέλεξε τα τρία αυτά αγροτεμάχια σε περιοχές, όπου φυτευόταν ρύζι, χωρίς να έχει κάποιο ιδιαίτερο κριτήριο επιλογής. 
Οι συνθήκες στις οποίες αναπτύχθηκε το ρύζι απαιτούσαν μια μέση θερμοκρασία των 20 βαθμών Κελσίου, ενώ η βάση παραγωγής βρίσκεται σε ένα υψόμετρο μεγαλύτερο από 1200 μέτρα πάνω από το επίπεδο της θάλασσας.  Επίσης, τα κατάλληλα ετήσια επίπεδα βροχής καθώς και το επίπεδο έδαφος συνέβαλαν στην τόσο καλή απόδοση του υπερυβριδικού ρυζιού, σύμφωνα με τις δηλώσεις του Xie Hua’an, επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας.