Είστε εδώ: ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ > ΝΕΑ > 查看详情

O Πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ στο 4ο Ανατολικό Οικονομικό Φόρουμ στη Ρωσία

  • πηγή:China Greece Times
  • ημερομηνία έκδοσης:2018-09-14 21:53:31
  • Προβολές:
  • 1328


Ο Κινέζος Πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ θα συμμετάσχει στο 4ο Ανατολικό Οικονομικό Φόρουμ, που θα πραγματοποιηθεί στην πόλη Βλαδιβοστόκ της Ρωσίας στις 11 και 12 Σεπτεμβρίου 2018. 
   Η συμμετοχή του θα πραγματοποιηθεί μετά από πρόσκληση του Ρώσου Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν, σύμφωνα με τις δηλώσεις του εκπροσώπου του Υπουργείου Εξωτερικών, Lu Kang στο Πρακτορείο Ειδήσεων Xinhua.
Ανώτατος αξιωματούχος της κινεζικής κυβέρνησης δήλωσε την Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου 2018 ότι η επίσκεψη του Προέδρου Σι Τζινπίνγκ στην Ρωσία αναμένεται να δώσει νέα ώθηση στην συνολική στρατηγική συνεργασία των δύο χωρών. Η συγκεκριμένη συμμετοχή σηματοδοτεί την πρώτη φορά που κάποιος Κινέζος αρχηγός κράτους προσκαλείται και παρευρίσκεται στο Ανατολικό Οικονομικό Φόρουμ. Σύμφωνα δε με τις δηλώσεις του αναπληρωτή Υπουργού Εξωτερικών Zhang Hanhui, το γεγονός αυτό σηματοδοτεί τις πιο σημαντικές υψηλού επιπέδου ανταλλαγές μεταξύ Κίνας και Ρωσίας το δεύτερο μισό αυτού του έτους.
Ο Zhang Hanhui τόνισε χαρακτηριστικά ότι «Το Ανατολικό Οικονομικό Φόρουμ, προτάθηκε από τον Βλαντιμίρ Πούτιν το 2015 και αντικατοπτρίζει τις προσπάθειες της Ρωσίας για περαιτέρω προώθηση της συνεργασίας με την Άπω Ανατολή». Σύμφωνα με τον αναπληρωτή Υπουργό Εξωτερικών, ο Πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ έχει προγραμματιστεί να παρευρεθεί σε διάφορες διμερείς και πολυμερείς εκδηλώσεις, στην υπογραφή εγγράφων, σε συνάντηση με εκπροσώπους του Τύπου και σε επίσημο δείπνο. «Οι δύο αρχηγοί κρατών θα συμμετάσχουν επίσης σε δραστηριότητες, οι οποίες θα διευκολύνουν τις ανταλλαγές μεταξύ των λαών και την οικονομική και τοπική συνεργασία».
Μέσω της στρατηγικής καθοδήγησης του Προέδρου Σι Τζινπίνγκ και του Βλαντιμίρ Πούτιν, η συνεργασία Κίνας - Ρωσίας έχει σημειώσει εξαιρετική πρόοδο και έχει οδηγηθεί σε νέο επίπεδο, σημειώνοντας αξιοσημείωτη ανάπτυξη υψηλού επιπέδου. Ο Zhang Hanhui συμπλήρωσε ακόμη ότι «η επικείμενη παρουσία του Κινέζου Προέδρου στο Φόρουμ επισημαίνει την συνέχιση της παράδοσης των δύο χωρών, που χαρακτηρίζεται για την αμοιβαία στήριξη και την πραγματοποίηση σπουδαίων διεθνών δραστηριοτήτων. Η κινεζική πλευρά έδειξε την προθυμία της να συμμετάσχει στην συνεργασία με την Άπω Ανατολή και να προάγει την περαιτέρω ανάπτυξη και ευημερία σε συνεργασία με άλλες χώρες της περιοχής».
Τελειώνοντας τις δηλώσεις του, ο αναπληρωτής Υπουργός ανέφερε χαρακτηριστικά ότι η συμμετοχή του Κινέζου Προέδρου στο Φόρουμ αναμένεται ότι θα οδηγήσει τις διμερείς σχέσεις στην διατήρηση μιας υψηλού επιπέδου ανάπτυξης και θα προωθήσει τη διμερή συνολική συνεργασία. Ακόμη, πρόκειται να προωθηθεί η διμερής συνεργασία στην Άπω Ανατολή για να επιτευχθούν νέα αποτελέσματα, να ενισχυθεί η ειρήνη, η σταθερότητα και η ανάπτυξη με σκοπό την ωφέλεια των ανθρώπων σε διάφορες χώρες.