Είστε εδώ: ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ > ΝΕΑ > 查看详情

Στη Jinan η 5η Έκθεση Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς

  • πηγή:China Greece Times
  • ημερομηνία έκδοσης:2018-09-14 21:49:42
  • Προβολές:
  • 875


Η 5η Έκθεση Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Κίνας θα πραγματοποιηθεί στην περιοχή Jinan, πρωτεύουσα της επαρχίας Shandong, από τις 13 Σεπτεμβρίου έως τις 17 Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού της Κίνας. Το πολιτιστικό αυτό γεγονός διοργανώνεται δύο φορές το χρόνο και αποτελεί τη  μεγαλύτερη εκδήλωση Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς στην Κίνα.
To μεγάλο αυτό γεγονός θα πλαισιωθεί με παραστάσεις, εκθέσεις, διαγωνισμούς και διαδραστικά εκθέματα, που θα δίνουν πληροφορίες στο κοινό σχετικά με την Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά της χώρας. Περίπου 200 κληρονόμοι Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς απ΄ όλο το κινεζικό έθνος θα παρουσιάσουν τις δημιουργίες τους στις εγκαταστάσεις της Έκθεσης, ενώ θα οργανωθούν και συνέδρια με σκοπό την μελέτη και την ανεύρεση λύσεων σε όλες τις δυσκολίες, που προκύπτουν κατά τη διάρκεια της προστασίας της Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς. 
Με την συγκεκριμένη Έκθεση επιδιώκεται η παροχή πολλών ιδιαίτερων εμπειριών στον επισκέπτη μέσα από μια -πιο προσαρμοσμένη στα ενδιαφέροντα των επισκεπτών- εκδήλωση. Γι’ αυτό το λόγο, θα είναι χωρισμένη σε οχτώ διαφορετικά τμήματα και τομείς οι οποίοι θα είναι, μεταξύ άλλων, το κέντημα, η παρασκευή τσαγιού, η παραδοσιακή κινεζική ιατρική και επιπλοποιία κ.α. Τμηματικές δραστηριότητες, που θα συνδέονται άμεσα με την Έκθεση πρόκειται επίσης να πραγματοποιηθούν ανάμεσα σε 300 αστικές κοινωνίες και 25 σχολεία, έτσι ώστε να επιτευχθεί μεγαλύτερη αλληλεπίδραση με τους ντόπιους κατοίκους.