Είστε εδώ: ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ > ΝΕΑ > 查看详情

24ο Παγκόσμιο Συνέδριο Φιλοσοφίας στο Πεκίνο

  • πηγή:China Greece Times
  • ημερομηνία έκδοσης:2018-09-14 21:48:44
  • Προβολές:
  • 719


Στο Πεκίνο πραγματοποιήθηκε φέτος το 24ο Παγκόσμιο Συνέδριο Φιλοσοφίας (WCP). Πρόκειται για ένα συνέδριο που διοργανώνεται κάθε πέντε χρόνια, ενώ φέτος είναι η πρώτη φορά που φιλοξενείται στην Κίνα.  
Με το γενικό τίτλο: «Μαθαίνοντας να Είσαι Άνθρωπος», το συνέδριο περιελάμβανε πάνω από 1.000 δραστηριότητες, όπως συνόδους ολομέλειας, συμπόσια, διαλέξεις, στρογγυλές τραπέζεις κ.α, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η Κινεζική Οργανωτική Επιτροπή του WCP 2018.
Περισσότεροι από 6.000 φιλόσοφοι και ακαδημαϊκοί από 121 χώρες και περιφέρειες είχαν προσκληθεί στην εκδήλωση, η οποία ξεκίνησε στις 13 Αυγούστου και ολοκληρώθηκε στις 20 Αυγούστου.
Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν ποικίλες φιλοσοφικές σκέψεις και να συμμετάσχουν σε διαλόγους επικεντρωμένους σε καίρια ζητήματα, αντιμετωπίζοντας την ανάπτυξη του παγκόσμιου πολιτισμού και τις προκλήσεις που θα αντικρίσει η ανθρωπότητα στο μέλλον.
Η φετινή εκδήλωση διοργανώθηκε από τη Διεθνή Ομοσπονδία Φιλοσοφικών Εταιρειών και το Πανεπιστήμιο του Πεκίνου.
Ο Λιν Τζιενχουά, πρόεδρος της Κινεζικής Οργανωτικής Επιτροπής του WCP 2018, εξέφρασε την ελπίδα ότι ο διάλογος ανάμεσα στην κινεζική φιλοσοφία και τις φιλοσοφικές απόψεις άλλων πολιτισμών θα μπορούσε να προωθήσει την αλληλοκατανόηση, να επιδιώξει τη συναίνεση και να γεφυρώσει το χάσμα μεταξύ της Κίνας και των άλλων χωρών.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το 1ο WCP πραγματοποιήθηκε το 1900 στο Παρίσι και από τότε αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα φιλοσοφικά γεγονότα σε ολόκληρο τον κόσμο.