Είστε εδώ: ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ > ΝΕΑ > 查看详情

Σύστημα τεχνητής νοημοσύνης αναγνωρίζει πορνογραφικό υλικό

  • πηγή:China Greece Times
  • ημερομηνία έκδοσης:2018-09-13 22:22:05
  • Προβολές:
  • 604


Στην καταπολέμηση του πορνογραφικού υλικού από τους υπολογιστές των χρηστών στοχεύουν οι Αρχές της Κίνας καταβάλοντας σπουδαίες προσπάθειες. Στις προσπάθειες αυτές συμβάλουν οι δυνατότητες που προσφέρει η τεχνητή νοημοσύνη και συγκεκριμένα ένα σύστημα φωνητικής αναγνώρισης, που μπορεί να ανιχνεύσει και να ταυτοποιήσει πορνογραφικό περιεχόμενο. Το σύστημα αυτό ξεκίνησε την διαδικτυακή δοκιμή του σε φορητούς υπολογιστές την Κυριακή 19 Αυγούστου 2018 και αναμένεται να έχει σπουδαία αποτελέσματα, σύμφωνα με την Science and Technology Daily, που κυκλοφόρησε την Δευτέρα 20 Αυγούστου 2018. 
Το συγκεκριμένο σύστημα φωνητικής αναγνώρισης από τον όμιλο Alibaba χρησιμοποιεί τη μέθοδο αναγνώρισης της φωνής και μπορεί να αναγνωρίσει πολλαπλές γλώσσες, όπως κινέζικα, ιαπωνικά, αγγλικά, ρωσικά καθώς και κινεζικές διαλέκτους από διαφορετικές περιοχές, όπως η Hunan, η Hubei, η Henan, η Sichuan και η Guangdong. Τα φωνητικά δεδομένα μετατρέπονται σε γραπτά, έτσι ώστε το σύστημα να συγκρίνει τα κείμενα με τις λέξεις κλειδιά στο λεξικό του και στα ακουστικά μοντέλα ανεπιθύμητης αλληλογραφίας, τα οποία αναπτύχθηκαν επίσης από τον όμιλο Αlibaba. Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έδωσε ο όμιλος Alibaba στο πρακτορείο Ειδήσεων Xinhua, το λεξικό και τα φωνητικά μοντέλα ανεπιθύμητης αλληλογραφίας συλλέγουν δεκάδες χιλιάδες λέξεις με πορνογραφική σημασία, που έχουν ίδια ή παρόμοια προφορά. 
Το εν λόγω σύστημα έχει τη δυνατότητα να παρακολουθήσει τόσο διαδικτυακά φωνητικά αρχεία όσο και αρχεία εκτός σύνδεσης. Οι υπεύθυνοι του προγράμματος στοχεύουν στην πλήρη εξάλειψη πορνογραφικού υλικού, ενώ το σύστημα είναι προγραμματισμένο να μπει σε λειτουργία το Σεπτέμβριο αυτού του έτους.