Είστε εδώ: ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ > ΝΕΑ > 查看详情

Κινέζοι επιστήμονες αναπτύσσουν έξυπνη εφαρμογή που αναγνωρίζει τα παράσιτα στις καλλιέργειες

  • πηγή:China Greece Times
  • ημερομηνία έκδοσης:2018-09-13 22:20:18
  • Προβολές:
  • 660


Ο πρωτογενής τομέας αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους παραγωγικούς τομείς της χώρας και γι’ αυτό οι κινεζικές Αρχές δίνουν ιδιαίτερη βαρύτητα στην ανάπτυξη και βελτίωσή του. Τα τελευταία χρόνια τα παρασιτοκτόνα έχουν γίνει απαραίτητο βοήθημα για τους γεωργούς διότι τους δίνουν τη δυνατότητα να απομακρύνουν τα παράσιτα, που ευθύνονται για την καταστροφή της σοδειάς. Η αποτελεσματική αντιμετώπιση των παράσιτων όμως απαιτεί τον πλήρη εντοπισμό και την αναγνώρισή τους, έτσι ώστε να χρησιμοποιηθεί το κατάλληλο παρασιτοκτόνο. Η διαδικασία της αναγνώρισης δεν είναι πάντα εύκολη διότι απαιτεί εξειδικευμένες γνώσεις και μεγάλη εμπειρία. 
Τη δυσκολία αυτή όμως έρχονται να ξεπεράσουν οι Κινέζοι επιστήμονες, οι οποίοι δημιούργησαν μια έξυπνη εφαρμογή που κάνει την αναγνώριση των παράσιτων τόσο εύκολη όσο η λήψη μιας φωτογραφίας από το κινητό τηλέφωνο. Το Ινστιτούτο Έξυπνης Μηχανής του Hefei και η Κινεζική Ακαδημία Επιστημών, ανέπτυξε μια εφαρμογή αναγνώρισης των παράσιτων, η οποία έχει ελεγχθεί αποτελεσματικά και έχει την δυνατότητα να ταυτοποιεί με επιτυχία πάνω από 50 διαφορετικά είδη παράσιτων στο ρύζι. 
Σύμφωνα με τον Χie Chengjun, έναν από τους υπεύθυνους του προγράμματος, η υπερβολική χρήση των παρασιτοκτόνων και η έλλειψη ελέγχου των παράσιτων, καθώς και η μειωμένη τεχνολογική στήριξη στη γεωργία, αποτελούσαν τα σημαντικότερα προβλήματα στην κινεζική γεωργική παραγωγή. Ο ίδιος συμπλήρωσε ότι η συγκεκριμένη εφαρμογή αναπτύχθηκε με τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης και μια βάση δεδομένων από 1 εκατομμύριο φωτογραφίες παράσιτων. Αυτή η βάση δεδομένων μπορεί να αντιστοιχίσει τις φωτογραφίες με αυτές που υπάρχουν στη μνήμη της, να διαγνώσει τους τύπους παράσιτων και να δώσει συμβουλές πάνω στον ακριβή τρόπο χρήσης των παρασιτοκτόνων για να ελεγχθεί η ζημιά. 
   Το Ινστιτούτο έχει συνεργαστεί με ειδικούς επιστήμονες από την Τοπική Ακαδημία Anhui των Γεωργικών Επιστημών με σκοπό να επεκταθεί ταχύτερα το σύστημα των εφαρμογών και να μπορεί να αναγνωρίζει περισσότερα είδη παράσιτων. Οι υπεύθυνοι του προγράμματος στοχεύουν στην αναγνώριση παράσιτων όχι μόνο στις ποικιλίες ρυζιού αλλά και στο σιτάρι, το καλαμπόκι, τη σόγια, το φυτό κανόλα, τα λαχανικά και τα φρούτα. Όπως δήλωσε επίσης χαρακτηριστικά ο ίδιος: «Το σύστημα θα παρέχει ισχυρή στήριξη για να βοηθήσει τη χώρα να φτάσει στο στόχο του περιορισμού της αύξησης της χρήσης των παρασιτοκτόνων μέχρι το 2020».