Είστε εδώ: ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ > ΝΕΑ > 查看详情

Κινεζικό εστιατόριο στην καρδιά του Μανχάταν

  • πηγή:China Greece Times
  • ημερομηνία έκδοσης:2018-07-28 16:56:36
  • Προβολές:
  • 1243


Το αυθεντικό κινεζικό εστιατόριο, «Cafe China», που βρίσκεται στο κέντρο της πόλης του Μανχάταν, έχει κερδίσει συνολικά έξι φορές ένα αστέρι Michelin, από το 2012 έως το 2017. Η Wang Yiming και o Ζhang Xian, ένα ζευγάρι από την Κίνα, αποφάσισαν να  παραιτηθούν από τις πολύ καλές και προσοδοφόρες θέσεις εργασίας, που κατείχαν στη Νέα Υόρκη για να ανοίξουν το «Cafe China» στο πολυσύχναστο κέντρο του Μανχάταν. Η φιλοδοξία τους ήταν να δημιουργήσουν και να προσφέρουν αυθεντικά πιάτα από την κουζίνα της Sichuan σε ένα άνετο και ζεστό περιβάλλον.
Κανείς δε θα παρατηρούσε εύκολα αυτό το εστιατόριο, αν δεν του έκανε εντύπωση η ουρά των ανθρώπων έξω από αυτό, που περιμένουν υπομονετικά για ένα τραπέζι. Παρότι ο χώρος του είναι περιορισμένος και η διακόσμησή του λιτή, χωρίς κάποια ιδιαίτερη πολυτέλεια, κατάφερε να κερδίσει 6 συνεχόμενα έτη τη διάκριση με το αστέρι Michelin. 
Το ζευγάρι των Κινέζων ήταν σε δίλημμα όσον αφορά τον τύπο του εστιατορίου που θα έφτιαχναν, καθώς ήταν ανάμεσα στο στυλ αμερικάνικου- κινεζικού φαγητού και αποκλειστικά κινεζικού. Αν και όλες οι επιχειρήσεις στην περιοχή είχαν επιλέξει την ασφαλή εκδοχή του αμερικανικού- κινέζικου φαγητού, οι συγκεκριμένοι ιδιοκτήτες αποφάσισαν να σερβίρουν μόνο αυθεντικά πιάτα από την κινεζική κουζίνα της Σαγκάης, διατηρώντας αναλλοίωτα τα χαρακτηριστικά της. Η επιμονή τους σε αυτή την ιδέα έφερε τις αντιδράσεις τόσο των φίλων τους όσο και του προσωπικού, οι οποίοι πίστευαν ότι ο συνδυασμός αμερικανικού και κινεζικού φαγητού ήταν ο πιο εύκολος τρόπος για να κερδίσουν χρήματα εκείνη την εποχή.
Παρά τις αντιρρήσεις, όμως, το ζευγάρι επέλεξε να ανοίξει το εστιατόριο και να το διακοσμήσει με αντικείμενα που παρέπεμπαν στο στυλ της Σαγκάης, χρησιμοποιώντας βίντατζ αφίσες, κάμερες και λάμπες, που θυμίζουν αντίκες. Όλα αυτά τα διαφορετικά στοιχεία έκαναν πολλούς Αμερικάνους να συνωστιστούν έξω από το εστιατόριο από περιέργεια να δοκιμάσουν τα καινούρια πιάτα και το μοναδικό περιβάλλον, αμέσως μόλις πληροφορήθηκαν για την ύπαρξή του.
Οι ιδιοκτήτες του εστιατορίου πιστεύουν πως η επιτυχία αυτής της πρωτοβουλίας δεν προήλθε μόνο από την προτίμηση του κόσμου στο αυθεντικό κινεζικό φαγητό, αλλά κυρίως από τον εκλεπτυσμένο κινεζικό πολιτισμό, που βρίσκεται πίσω απ΄αυτό και σύμφωνα με τα λόγια του ενός από τους ιδιοκτήτες: «Ανεξάρτητα από το ποιος είναι ο πολιτισμός, αξίζει να κρατήσουμε τα στοιχεία που είναι μοναδικά και δίνουν τροφή για σκέψη. Μην φοβάστε ότι οι υπόλοιποι δεν θα το καταλάβουν γιατί κάποια μέρα θα το εκτιμήσουν σίγουρα».